ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο»

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας, Μάριο Μπέιν. Ο Ολλανδός έδειξε με τις δηλώσεις του ότι γνωρίζει σε ποια ομάδα ήρθε και ότι οι απαιτήσεις είναι υψηλές.

Η αρχική τοποθέτηση του Πρόδρομου Πετρίδη:

«Είχαμε λίγες μέρες να καταλήξουμε σε προπονητή και σε συνεργασία με τον Χουάνχο Λορένθο που γνωρίζει πολύ καλά τους προπονητές καταλήξαμε στον κύριο Μπέιν. Με τον κ.Μπέιν είχαμε έρθει ξανά κοντά όταν λύσαμε την συνεργασία μας με τον Δώνη. Ο κ.Μπέιν δεν είναι τυχαίος, δούλεψε σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Τον διακρίνει η σοβαρότητά του και ακόμη ένα πράγμα που θέλουμε να αναδείξουμε είναι οι ακαδημίες και οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Χθες είχε μια συζήτηση με όλους στον Αρχάγγελο και θα έχει και σήμερα, ολοκληρώνει όλες τις επαφές του σήμερα και θα φύγει για το τελευταίο του παινχίδι με την Φενερμπαξέ».

Μάριο Μπέιν:

«Καλημέρα, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω στον ΑΠΟΕΛ, ήμουν κοντά στο να έρθω και πριν 2 χρόνια αλλά δεν συμφωνήσαμε και είμαι εντάξει με αυτό. Εγώ είμαι ένας προπονητής που ως επιδίωξη έχω να παραμένω σε μια ομάδα και να κτίζω μια ομάδα. Μετά από την Γκένκ με ζήτησε ο κύριος Άντβοκαατ. Είχαμε μια επαφή με τον ΑΠΟΕΛ πριν από δύο εβδομάδες και πριν λίγες μέρες είχαμε επαφές με τον κύριο Λορένθο και συζητήσαμε το πρότζεκτ. Θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη και γνωρίζω πολύ καλά ότι πάντα πρέπει να κυνηγά τον τίτλο και να έχει καλή πορεία στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με τον κ.Κρίστιανσεν και έτσι θέλω να κάνω και εγώ».

Για τη φιλοσοφία του:

«Μου αρέσει να έχουμε την κατοχή, αυτή είναι η Ολλανδική σχολή του ποδοφαίρου, θέλω πάντα να έχω την μπάλα και όταν την χάνω να την ανακτώ. Μου αρέσει να κτίζουν το παιχνίδι από πίσω να φτιάχνουν ευκαιρίες και να είναι επιθετικές ομάδες και να χαίρεται ο κόσμος. Βέβαια αυτό μπορεί να το λένε όλοι οι προπονητές το σημαντικό είναι να το εφαρμόσεις».

Για το αν τον απασχολεί ότι υπάρχει λίγος χρόνος προετοιμασίας:

«Όχι δεν με προβληματίζει, θα έχουν αρκετές μέρες για να ξεκουραστούν, το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν στις 24 του μήνα. Θα έρθουν πίσω στις 14 του Ιούνη για κάποια εργομετρικά και μετά θα πάμε στην Πολωνία. Δεν με προβληματίζει ήταν μια μακριά περίοδος και μετά θα ετοιμαστούμε για τα πρώτα Ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για το αν θα προλάβει να περάσει την φιλοσοφία του για την Ευρώπη:

«Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτούς τους αγώνες. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που έχει βασικό κορμό που είναι έτοιμος για να προσφέρει. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε κάποιες μεταγραφές, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τα καλά και να βελτιώσουμε τα κακά».

Για το ενδιαφέρον στον Στοχ:

«Έχουμε πολιτική, όπως μου είπαν σήμερα το πρωί, να μην μιλάμε για ποδοσφαιριστές που ίσως έρθουν στον ΑΠΟΕΛ. Αυτοί οι παίκτες όπως ο Στόχ έχουν μισθούς που δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που έχω συνεργαστεί μαζί του αλλά δεν είναι στα μεγέθη μας».

Για το μεταγραφικό πλάνο:

«'Εχω μιλήσει με τον κ.Λορένθο και έχω ενημερωθεί για κάποια πράματα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα σε συγκεκριμένες θέσεις, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θέλουμε να βελτιωθούμε στην δημιουργικότητα της ομάδας. Πήραμε ήδη δύο παίκτες τον Ποτέ, που τον ξέρω πολύ καλά, και τον Ρουέδα».

Για το αν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πίεσης:

«Όταν πας σε ένα σύλλογο όπως τον ΑΠΟΕΛ που στόχος είναι να κερδίσεις τα πάντα η πίεση είναι μεγάλη. Όπως είπα και πριν δούλεψα σε συλλόγους με παρόμοιους στόχους όπως η Φέγενορντ και η Γκένκ. Έρχομαι στον ΑΠΟΕΛ ξέρωντας τις απαιτήσεις της ομάδας και ακόμη και όταν πας σε μια ομάδα και σου πει ο πρόεδρος κάνε ότι θα κάνεις δεν μπορεί να ισχύσει αυτό. Πρέπει να έχεις πίεση και είμαι εντάξει με αυτό».

Για το αν θα είναι αποτυχία να μην μπει ομίλους ο ΑΠΟΕΛ:

«Όταν κοιτάξεις την ιστορία του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία τέσσερα χρόνια σαφώς είναι και κάτι που θέλουμε να πετύχουμε. Περιμένω από τους παίκτες μου ότι θα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην εντεκάδα, ξεκινούν και αυτοί από το 0. Θα ήταν λυπηρό για την ομάδα αν δεν κατάφερνε να μπει σε ομίλους».

Για τον κ.Πετρίδη η ερώτηση αν ήταν προαποφασισμένο αν δεν θα ανανέωνε ο Κρίστιανσεν:

«Εμείς σαν διοίκηση θα έπρεπε να παίρναμε όλα τα μέτρα και ενέργειες ούτως ώστε να είχαμε προπονητή για τον ΑΠΟΕΛ την επόμενη μέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Είτε αυτός λεγόνταν Κρίστιανσεν είτει Μάριο Μπέιν είτε οποιοσδήποτε άλλος γράφτηκε».

Οι λόγοι μη ανανέωσης του κ.Κρίστιανσεν:

«Η κριτική που του κάνετε κάθε εβδομάδα. Κύριοι έχουμε απαιτήσεις σαν ΑΠΟΕΛ, παρά το ότι πετύχαμε τους στόχους δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που βλέπαμε, από τις μεταγραφές που είχαν γίνει».

Για τα ονόματα που βγήκαν στην δημοσιότητα:

«Δεν υπάρχει καμία σχέση με τα ονόματα που γράφονται, ο Ρόμο είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας ενδιαφέρει. Ο Νεόφυτος Μιχαήλ είναι δικός μας από πέρσι και ίσως δοθεί δανεικός και φέτος. Για τον Ντε Βινσέντι δεν έχει κάτι να πούμε, η ομάδα του θέλει να τον στείλει δανεικό, το κασέ του είναι μεγάλο, είναι δύσκολο τώρα με τον Ντε Βινσέντι».

Για τους βοηθούς του Μπέιν:

«Είμαστε σε συνεννόηση με τον σύλλογο και λογικά σήμερα θα συμφωνήσουμε και με αυτούς. Πρόκειται για ένα βοηθό προπονητή και ένα βοηθό φυσικής κατάστασης».

Για την σχέση με τον Ολυμπιακό:

«Εμείς από πλευράς δικής μας δεν έχουμε πρόβλημα με τον Ολυμπιακό και τον κ.Μαρινάκη. Απλώς έχει πικραθεί λιγάκι η πλευρά του Ολυμπιακού λόγω του Πιέρου. Ελπίζω να καταλάβει και η πλευρά του Ολυμπιακού γιατί η προσφορά που είχαμε δεν μπορούσαμε να την αρνηθούμε. Έχουμε καλές σχέσεις τόσο με την Κοπεγχάγη όσο και με την Μπάτε».

Για τον Φορτούνα:

«Δεν μας ενδιαφέρει ο Φορτούνα».

Για το μήνυμα στον κόσμο:

«Του υπόσχομαι ένα ελκυστικό τρόπο παιχνιδιού, χωρίς όμως να υπόσχομαι πολλά. Να συνδυάζεται με αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις ακόμα κι αν θέλεις θέαμα δεν είναι εφικτό κάποτε, όμως σε όλες τις ομάδες που ήμουν προπονητής αυτό που επεδίωκα είναι να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και αποτέλεσμα».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X