ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το δίλημμα του Κρίστιανσεν

Προκαλείται ένα τεράστιο δίλημμα στον τεχνικό του ΑΠΟΕΛ ως προς την εντεκάδα που θα παρατάξει στον αυριανό αγώνα.

Ανδρέας Παφίτης

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του ενόψει του βαθμολογικά αδιάφορου αυριανού αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Τόμας Κρίστιανσεν είδε χθες τον Αστίθ να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και να τίθεται knock out από τον αυριανό αγώνα και να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολος για τον τελικό.

Το πρόβλημα του Βάσκου κεντρικού αμυντικού έρχεται να προστεθεί σε αυτά του Εμπεσίλιο και του Μπαράλ και έτσι στον Τόμας Κρίστιανσεν άρχισαν ήδη να προκαλούνται πονοκέφαλοι. Ο  Δανός τεχνικός δεν θα ήθελε με τίποτα να στερηθεί κάποιο παίκτη στον τελικό του κυπέλλου και τρομάζει μόνο και μόνο στην σκέψη ενός νέου τραυματισμού.

Είναι κάπου εδώ λοιπόν που προκαλείται ένα τεράστιο δίλημμα στον τεχνικό του ΑΠΟΕΛ ως προς την εντεκάδα που θα παρατάξει στον αυριανό αγώνα. Ουσιαστικά τα ενδεχόμενα είναι δύο με το κάθε ένα να έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τους ποδοσφαιριστές. Το πρώτο ενδεχόμενο έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση βασικών ποδοσφαιριστών στο αρχικό σχήμα και το δεύτερο με την χρησιμοποίηση των ρεζέρβων.

Εφαρμόζοντας την πρώτη λύση και έχοντας ως δεδομένες τις πολλές απουσίες του Απόλλωνα ο ΑΠΟΕΛ θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσει τους «γαλάζιους» μετά από πολύ καιρό. Είναι κάτι που αν γίνει πέραν από το γόητρο που θα προσφέρει στην ομάδα θα αποτελέσει και μια γερή ψυχολογική ένεση ενόψει του τελικού κυπέλλου. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» παίζουν πάντα για την νίκη και στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς θα θέλουν να κατακτήσουν το τρίποντο μπροστά στο κοινό τους και πριν από την φιέστα. Ωστόσο αν τελικά ο Τόμας Κρίστιανσεν παρατάξει τους βασικούς του ποδοσφαιριστές τότε υπάρχει ο κίνδυνος απευθείας αποβολής ή ο κίνδυνος να προκύψει ένας τραυματισμός πριν από ένα τόσο σημαντικό αγώνα όπως ο τελικός κυπέλλου. Επίσης θα επιφορτιστούν οι ποδοσφαιριστές με ακόμη περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε μια φάση του πρωταθλήματος που δείχνουν πολύ κουρασμένοι.

Από την άλλη η δεύτερη λύση αν και φαίνεται πιο επικρατέστερη έχει και αυτή κάποια ρίσκα. Το πρώτο έχει να κάνει με τον κίνδυνο οι «γαλαζοκίτρινοι» να χάσουν άλλη μια φορά φέτος από τον Απόλλωνα και να μην πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στον τελικό. Ωστόσο αν τελικά χρησιμοποιηθούν οι αναπληρωματικοί θα έχουν την ευκαιρία τους να αποδείξουν πράγματα και να ευχαριστήσουν τον κόσμο της ομάδας. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπεται το γεγονός ότι 10 μέρες απουσίες από τους αγωνιστικούς χώρους για τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ ίσως αποβούν καθοριστικές ως προς την ετοιμότητα της ομάδας για τον τελικό.

Έχοντας λοιπόν ενώπιών του ο Τόμας Κρίστιανσεν αυτό το δίλημμα αναμένεται να κάνει την πιο σωστή επιλογή για την ομάδα και αυτή που θα αυξάνει τις πιθανότητες για κατάκτηση του κυπέλλου. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Παφίτης

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση