ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Να κλείσω την καριέρα μου στον ΑΠΟΕΛ»

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Ο Μπόι Βάτερμαν παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΑΠΟΕΛ, στους πανηγυρισμούς του τίτλου ενώ μίλησε και για το εθνικό μας πρόβλημα.

Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια για την υπογραφή του νέου σου συμβολαίου. Είχες σκεφτεί το ενδεχόμενο να αποχωρήσεις από την ομάδα;

«Ευχαριστώ. Όχι σε καμία περίπτωση. Νοιώθω πολύ καλά εδώ, και η οικογένεια μου και εγώ. Η ζωή εδώ είναι καλή. Είμαι τώρα 33 χρόνων και όταν η ομάδα μου έκανε πρόταση για νέο συμβόλαιο, συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα. Είναι μια ευκαιρία να τελειώσω εδώ την καριέρα μου, κερδίζοντας περισσότερους τίτλους.»

Πανηγύρισες δυο φορές το πρωτάθλημα και η ομάδα σου προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου. Έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσεις το νταμπλ. Η τροπαιοθήκη σου γεμίζει.

«Ο ΑΠΟΕΛ είναι η κορυφαία ομάδα στην Κύπρο. Είμαστε πρωταθλητές για πέντε σερί χρονιές. Εδώ υπάρχουν 5-6 καλές ομάδες όμως συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην ομάδα, έχουμε πολλούς παίκτες άνω των 30. Μερικοί από μας, όπως είναι οι Ντε Καμάργκο, Μπαράλ και Μοράις έχουν αγωνιστεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. »

Πώς κατέληξες στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ;

«Ήμουν ελεύθερος μετά την περίοδό μου σε Karabük στην Τουρκία. Υπήρξε ανεπίσημο ενδιαφέρον από την Ολλανδία και το εξωτερικό. Ο ΑΠΟΕΛ ήρθε αρκετά γρήγορα, αλλά στην αρχή είχα τις αμφιβολίες μου γιατί δεν γνώριζα πολλά για το κυπριακό πρωτάθλημα.  Ο ΑΠΟΕΛ παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη και αυτή η προοπτική έκανε πιο ενδιαφέρουσα την προοπτική να έρθω στην Κύπρο. Πραγματικά δεν μετανιώνω για την απόφαση μου».

Πως ήταν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Μετά το παιχνίδι του Σαββάτου με την Ομόνοια οι ποδοσφαιριστές αποθεώθηκαν από 10 περίπου χιλιάδες οπαδούς. Έχουμε προγραμματιστεί κάποιες εκδηλώσεις για τις επόμενες μέρες όμως απομένει ακόμη ένας τίτλος και πρέπει να τον κατακτήσουμε. Αν κερδίσουμε το κύπελλο στη συνέχει θα κάνουμε αμέτρητα πάρτυ».

Αν κατακτήσετε το νταμπλ θα είναι πολύ καλή χρονιά. Στην Ευρώπη φτάσατε μέχρι τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

«Ναι τα πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη. Αποκλειστήκαμε από την Κοπεγχάγη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνιστήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, νικήσαμε δυο φορές τον Ολυμπιακό, αποκλείσαμε την Μπιλμπάο όμως στη συνέχεια μας έβγαλε έξω η Άντερλεχτ. Ο κόσμος είναι πολύ περήφανος για μας».

Σε αναγνωρίζει ο κόσμος όταν τριγυρνάς στους δρόμους της Λευκωσίας;

«Λοιπόν, μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς. Ειδικά σε ένα εστιατόριο. Γιατί τότε ο καθένας έρχεται ζητά μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Οι άνθρωποι εδώ είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο. Η Κύπρος είναι πραγματικά ένα νησί θέρετρο. Οι άνθρωποι εδώ ζουν από τον τουρισμό και ανυπομονούν για το Σαββατοκύριακο, όταν υπάρχει ποδόσφαιρο. Η περίοδος των διακοπών έχει ξεκινήσει πριν από ένα μήνα, το νησί γεμίζει».

Πως είναι ζωή στην Κύπρο;

«Πανέμορφη. Είναι τώρα 35 έως 40 βαθμούς. Επίσης, είναι μια ασφαλής χώρα, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα έγκλημα. Οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί και φιλικοί. Η Κύπρος βρίσκεται ακριβώς δυτικά είναι περίεργο το γεγονός ότι η χώρα χωρίζεται σε δυο μέρη. Η μισή είναι κατεχόμενη από τους Τούρκους και η άλλη πλευρά είναι ελληνική. Έχω διαβάσει πολλές ιστορίες. Πριν από σαράντα χρόνια, όχι πολύ καιρό πριν έγινε πόλεμος εδώ. Οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί και κατέλαβαν ένα κομμάτι γης. Πολύ περίεργο. Η βόρεια Κύπρος είναι κατεχόμενη από τους Τούρκους, το νότιο τμήμα της είναι ελληνικό. Εγώ βρίσκομαι στην  νότια Κύπρο. Το βόρειο τμήμα της Κύπρου έχει αποκλειστεί από την Τουρκία ».

Για πόσο καιρό θα παραμείνεις στην Κύπρο;

«Για τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια. Σκεφτόμαστε με τη γυναίκα μου να αγοράσουμε ένα σπίτι εδώ για το μέλλον. Είμαστε πολύ καλά εδώ. Μου λείπουν μόνο οι φίλοι μου. »

Τον Γεννάρη ήρθε στην ομάδα σου ο Εμπεσίλιο από τη Ρωσία; Γνωρίζεστε;

«Τον ήξερα από την παρουσία του στον Άγιαξ, όταν παίζαμε και οι δυο στο πρωτάθλημα νέων. Συναντιέμαι αρκετές φορές με τον Λορέντζο, βγαίνουμε για φαγητό και πιστεύω ότι τον βοήθησα να εγκλιματιστεί στην ομάδα και στη νέα του ζωή. Μαζί με τον Λορέντζο παρακολουθούμε τακτικά αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ».

Είσαι 33 χρόνων. Μέχρι πότε θα παίζεις ποδόσφαιρο;

«Όσο το διασκεδάζω και όσο έχω καλή απόδοση θα αγωνίζομαι. Τα λεφτά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο πια για μένα. Όταν κουραστώ θα σταματήσω».

Ποιος σε βοήθησε περισσότερο στην καριέρα σου;

«Νομίζω ο Λουις Φαν Χαλ και ο Φοπ Ντε Χαν. Με βοήθησαν πάρα πολύ όταν ήμουν νεαρός. Έκανα το ντεμπούτο μου στο με την Χερενφεν στο πρωτάθλημα και αυτός ήταν ο προπονητής των νέων. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Φαν Χαλ. Προς τον έξω κόσμο μπορεί να δείχνει κάπως αυταρχικός άνθρωπος, αλλά ως προπονητής υπερασπιζόταν πάντα τους παίκτες του. Αυτό συνέβη και με μένα».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT