ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα δεδομένα για κάθε θέση

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Εντείνονται οι διεργασίες της επιτροπής προγραμματισμού του ΑΠΟΕΛ για την ποιοτική και έγκαιρη ενίσχυση της ομάδας. Ποτέ και Ρουέδα θα αποτελέσουν τις πρώτες μεταγραφικές προσθήκες των πρωταθλητών για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. 

Πάμε να δούμε τα δεδομένα γύρω από τη μεταγραφική ενίσχυση των «γαλαζοκιτρίνων»:

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Τερματοφύλακες: Μπόι Βάτερμαν και Πάρντο δεσμεύονται με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά. Αν ζητήσει να αποχωρήσει ο ΒελγοΙσπανός (κάτι το οποίο δεν έχει πράξει μέχρι τώρα) τότε ο ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσει στην απόκτηση δεύτερου τερματοφύλακα.

Στόπερ: Ο Ρούεδα βρίσκεται προ το πυλών του Αρχαγγέλου. Ο Ισπανός αμυντικός θα αποτελέσει το ηγέτη της αμυντικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Υπάρχουν επίσης οι αξιόπιστες λύσεις των Μερκή και Ιωάννου. Λήγει ο δανεισμός του Γιαμπερέ και το συμβόλαιο του Αστίθ. Πιθανότατα θα δουν και οι δυο την πόρτα εξόδου. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΠΟΕΛ θα αποκτήσει ακόμη ένα κεντρικό αμυντικό, πέρα από τον Ρουέδα. Την πεντάδα των κεντρικών αμυντικών αναμένεται να συμπληρώσει ο νεαρός Ζαχαρίας Άδωνη.

Δεξιοί μπακ: Ο Μιλάνοφ αποτελεί την πρώτη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Κύπρος Χριστοφόρου ήταν η ρεζέρβα του Βούλγαρου όμως δεν πήρε αρκετές ευκαιρίες από τον Κρίστιανσεν. Ο ΑΠΟΕΛ τον απόκτησε με τη μορφή δανεισμού από τον Άρη. Οι πιθανότητες αποχώρησης του Χριστοφόρου από την ομάδα είναι περισσότερες από τις πιθανότητες παραμονής. Αν αποχωρήσει ο Χριστοφόρου τότε ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ.

Αριστεροί μπακ: Οι πρώτες επιλογές για αυτή τη θέση είναι οι Λάγο και Ιωάννου. Λύσεις μπορεί να δώσει και ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ο οποίος αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ. Συνεπώς, οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν αναμένεται να ενισχυθούν σε αυτή τη θέση.

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Ανασταλτικοί μέσοι: Μοράις και Βινίσιους θα αποτελέσουν για άλλη μια χρονιά τη ραχοκοκαλιά της μεσαίας γραμμής του ΑΠΟΕΛ. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου. Υπάρχει και η επιλογή του Κωστάκη Αρτυματά, ο οποίος δεν πήρε αρκετές ευκαιρίες στη φετινή χρονιά. Τώρα, όσο αφορά τον Κανιας δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την παραμονή του. Αν αποχωρήσει ο Κολομβιανός τότε ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ποιοτικού και έμπειρου ανασταλτικού μέσου.

Επιτελικοί μέσοι: Για αυτή τη θέση υπάρχουν οι επιλογές των Μπερτόλιο και Εμπεσίλιο. Δύσκολα θα κινηθεί ο ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή σε αυτή τη θέση εκτός κι αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό.  Σίγουρα, αν αποκτηθεί επιτελικός μέσος, θα έχει σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους προαναφερθέντες και θα είναι πιο επιθετικογενής με ευχέρεια στο σκοράρισμα, ένα στοιχείο το οποίο λείπει από τους Εμπεσίλιο και Μπερτόλιο. Να μην ξεχνάμε και το Βασίλη Παπαφώτη. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στον νεαρό τη νέα σεζόν.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Ακραίοι επιθετικοί: Εφραίμ, Αλωνεύτης και Βάντερ δεσμεύονται με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά. Λήγει ο δανεισμός του Γιαννιώτα, ο οποίος πιθανότητα θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Αν αποχωρήσει ο Ελλαδίτης τότε ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ενδεκαδάτου ακραίου επιθετικού με έφεση στο σκοράρισμα.

Επιθετικοί κορυφής: Αποκτήθηκε ο γκολτζής Μίκαελ Ποτέ. Ντε Καμάργκο και Μπαράλ δεσμεύονται με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά. Ο δεύτερος πιθανότητα θα δει την πόρτα εξόδου. Ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί για την απόκτηση (τουλάχιστον) ακόμη ενός πρωτοκλασάτου επιθετικού.

Εν κατακλείδι, ο ΑΠΟΕΛ θα πραγματοποιήσει από πέντε έως οκτώ μεταγραφές το καλοκαίρι.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X