ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αυτό παίρνει... άριστα

Αν και αρχικά κατηγορήθηκε ότι έχει εμμονές με ορισμένους ποδοσφαιριστές αυτό δεν ισχύει καθώς οι αριθμοί λένε το αντίθετο.

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα απέναντι στη Δόξα όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να σφραγίσουν την πρόκριση στον τελικό. Ο Τόμας Κρίστιανσεν θα έχει σαφέστατα πολλές περισσότερες επιλογές σε σχέση με προηγούμενους αγώνες έστω και αν οι Βάντερ και Ιωάννου είναι ακόμη τραυματίες.

Είναι γεγονός ότι μέσα στη χρονιά ο Δανός τεχνικός δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε να ψάξει μέσα από τον πάγκο του για να βρει λύσεις. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο οι τιμωρίες και πολύ περισσότερο η κούραση των ποδοσφαιριστών του τον ανάγκασαν να κάνει συχνά rotation και αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Αν και αρχικά κατηγορήθηκε ότι έχει εμμονές με ορισμένους ποδοσφαιριστές αυτό δεν ισχύει καθώς οι αριθμοί λένε το αντίθετο.

Κάνοντας την ερευνά μας εντοπίσαμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία θα παραθέσουμε προκειμένου να δούμε πως διαχειρίστηκε το ρόστερ του ο Τόμας Κρίστιανσεν. Αρχικά εντοπίζοντας όλες τις αρχικές εντεκάδες του ΑΠΟΕΛ σε όλα τα επίσημα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα, 55 στο σύνολο, διαπιστώνουμε ότι σπάνια ο Δανός χρησιμοποιούσε την ίδια εντεκάδα σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα αυτό το έπραξε μόνο τρεις φορές.

Η πρώτη φορά ήταν στους δύο αγώνες με την Κοπεγχάγη στον 6ο και 7ο αγώνα της σεζόν. Η δεύτερη φορά ήταν απέναντι στον Άρη για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ακολούθως απέναντι στον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική του Europa League, αυτοί οι αγώνες ήταν ο 13ος και ο 14ος. Η τελευταία φορά που ο κ.Κρίστιανσεν παράταξε δύο φορές την ίδια εντεκάδα ήταν για την 12η και 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος απέναντι σε Απόλλωνα και Ομόνοια αντίστοιχα. Αυτοί οι δύο αγώνες ήταν ο 24ος και ο 25ος της σεζόν και ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ο ΑΠΟΕΛ παρατασσόταν με την ίδια εντεκάδα για δύο διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος.

Έκτοτε οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν συμπληρώσει 30 παιχνίδια και ποτέ δεν είχαν ξανά την ίδια εντεκάδα σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Τα στοιχεία αυτά από μόνα τους θα έπρεπε να είναι αρκετά προκειμένου κάποιος να πειστεί για το πόσο καλά διαχειρίστηκε το ρόστερ φέτος ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ωστόσο, επειδή πάντα υπάρχουν αυτοί που αμφιβάλλουν, θα εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο αναλύοντας τα αγωνιστικά λεπτά των ποδοσφαιριστών.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ έχουν δώσει μέχρι στιγμής 55 επίσημους αγώνες, κάτι που μεταφράζεται σε 4950 διαθέσιμα αγωνιστικά λεπτά για κάθε παίκτη. Κάνοντας την έρευνά μας, και όπως ήταν φυσιολογικό, κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει το απόλυτο των λεπτών. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να χωρίσουμε τους ποδοσφαιριστές των «γαλαζοκιτρίνων» σε τρία γκρουπ, αυτούς που έχουν λιγότερα από 1485 λεπτά (30 τοις εκατό των 4950), αυτούς που έχουν από 1485-2970 λεπτά (30-60 τοις εκατό των 4950) και αυτούς που έχουν περισσότερο από 2970 λεπτά (δηλαδή περισσότερο από 60 τοις εκατό των 4950).

Στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή αυτών που αγωνίστηκαν λιγότερο από 30 τοις εκατό των αγώνων, βρίσκουμε συνολικά 12 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι (στην παρένθεση τα λεπτά συμμετοχής τους), Αρτυματάς (1242), Κάνιας (1072), Μπαράλ (1015), Γιαμπερέ (799), Ορλάντι (786), Πάρντο (585), Μπρεσάν (529), Εμπεσίλιο (476), Ντε Βινσέντι (270), Σέρτζιο (176), Χριστοφόρου (90), Παπαφώτης (43). Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτούς τους 12 βρίσκουμε 4 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ενώ βρίσκουμε και τα τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα του Γενάρη καθώς και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Ουσιαστικά αυτοί που μπορούσαν να έχουν περισσότερο χρόνο πρακτικά είναι οι Αρτυματάς, Χριστοφόρου και Παπαφώτης. Αυτό από μόνο του λέει αρκετά.

Προχωρώντας στην δεύτερη κατηγορία, αυτή μεταξύ 30 και 60 τοις εκατό, βρίσκουμε συνολικά 11 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι Γιαννιώτας (2913), Εφραίμ (2538), Μερκής (2331), Βάντερ (2314), Καρλάο (2295), Ιωάννου (2120), Λάγο (1942), Ντε Καμάργκο (1907), Αλεξάνδρου (1701), Αλωνεύτης (1647), Μπερτόλιο (1628). Όλοι τους θα μπορούσαν άνετα να βασικοί στις θέσεις τις οποίες αγωνίζονται ενώ ανάμεσα σε αυτούς συναντούμε και ποδοσφαιριστές που αποτελούν σημαντικότατοι πρωταγωνιστές των φετινών επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα όσοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην κατηγορία αυτή θα μπορούσαν άνετα να έχουν με αυτά τα λεπτά μια γεμάτη σεζόν σε οποιαδήποτε άλλη κυπριακή ομάδα, όχι όμως στον ΑΠΟΕΛ. Παρόλα αυτά κανείς τους δεν έχει αγωνιστεί περισσότερο από το 60 τοις εκατό των φετινών αγώνων της ομάδας.

Τέλος στην Τρίτη κατηγορία, αυτή των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν περισσότερο από το 60 τοις εκατό των αγώνων, βρίσκουμε μόλις 6 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι Μοράις (4608), Βάτερμαν (4365), Σωτηρίου (4070), Μιλάνοφ (4031), Βινίσιους (3423), Αστίθ (3339). Βλέποντας ποιοι βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία καταλαβαίνει κάποιος ότι ο Τόμας Κρίστιανσεν έκανε άψογη διαχείριση του φετινού ρόστερ. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του φετινού ΑΠΟΕΛ και που ήταν τα σημαντικότερα γρανάζια της φετινής μηχανής. Μάλιστα πλην του Αστίθ όλοι οι άλλοι δεν είχαν και τόσο αξιόπιστους αντικαταστάτες, ή μάλλον τόσο καλούς όσο είναι αυτοί.

Οι αριθμοί λοιπόν μιλούν από μόνοι τους, ο Τόμας Κρίστιανσεν έχοντας χρησιμοποιήσει τη φετινή χρονιά 29 ποδοσφαιριστές έχει καταφέρει να μοιράσει σχεδόν άψογα τον χρόνο μεταξύ τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να είναι εντός όλων της των στόχων 5 αγώνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Ασφαλώς και η κούραση είναι ένα αναπόφευκτο κακό αφού 55 αγώνες δεν είναι και λίγοι ωστόσο το γεγονός ότι αυτή διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οφείλεται αποκλειστικά στον Τόμας Κρίστιανσεν και το επιτελείο του.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X