ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Και ξαφνικά... νοσοκομείο

Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει σήμερα την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης που από πολλούς χαρακτηρίζεται και ως ο αγώνας της χρονιάς. Οι «γαλαζοκίτρινοι» μετά και τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής πάνε με την καλύτερη ψυχολογία για να αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα.

Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι όμως τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια αφού οι απουσίες θα είναι πολλές. Είναι γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ φέτος δεν είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών ενώ όποτε αυτά πρόκυπταν οι ποδοσφαιριστές επέστρεφαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα πολλές φορές εκθειάστηκε το έργο της ιατρικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ (από γιατρούς μέχρι φυσιοθεραπευτές) που ομολογουμένως κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που διαχρονικά ταλαιπωρούσε την ομάδα.

Παρόλα αυτά η μοίρα ήθελε να αποδείξει ότι οι τραυματισμοί, δυστυχώς, είναι συνυφασμένοι με την λέξη αθλητισμός και στην περίπτωσή μας τη λέξη ποδόσφαιρο. Εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά στον Αρχάγγελο ήρθαν μαζεμένα σε ένα δίμηνο όλα τα προβλήματα. Πρώτα ο Βινίσιους, μετά ο Εφραίμ και ο Αστίθ, ο οποίος έχει αποθεραπευτεί, και πιο πρόσφατα οι Μερκής, Αλωνεύτης και Εμπεσίλιο. Όλοι τους και ιδίως οι πρώτοι 5 σημαντικότατα στελέχη της ομάδας του ΑΠΟΕΛ. Οι απουσίες τους σε ένα βαθμό πόνεσαν την ομάδα, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να της στοίχισαν βαθμούς και νίκες, τι να κάνουμε όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Μέσα στη σεζόν όλες οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα ταλαιπωρήθηκαν από αυτούς και μάλιστα τους στοίχισαν. Ο ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής δείχνει να τα βγάζει, έστω και με αρκετή δυσκολία, πέρα. Είναι φυσιολογικό μετά από τόσα παιχνίδια οι «γαλαζοκίτρινοι» να είναι πιο επιρρεπείς σε μικροπροβλήματα, ιδιαίτερα μυϊκά. Ο Τόμας Κρίστιανσεν διαθέτει το πιο βαθύ ρόστερ και μέχρι στιγμής το αξιοποίησε άψογα, αυτό καλείται να κάνει και στα εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν (10 το μέγιστο). Αν τα καταφέρει τότε αυξάνονται κατακόρυφα και οι πιθανότητες για το double.

Για άμεση αλλαγή των υφιστάμενων δεδομένων δεν μπορεί να ελπίζει, αν και εκτιμάται ότι ο Στάθης Αλωνεύτης θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Οι τραυματισμοί από εδώ και πέρα πιθανότατα να είναι συχνοί και ο Αρχάγγελος να είναι ένα μικρό νοσοκομείο.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT