ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ζωή μετά τον Καρλάο

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ απολαμβάνουν σήμερα την τελευταία μέρα του ρεπό που τους έχει παραχωρηθεί. Από αύριο θα επιστρέψουν στις προπονήσεις για αρχίσουν να ετοιμάζονται ενόψει του δύσκολου αγώνα με την ΑΕΚ.

Η διακοπή αυτή μας επιτρέπει να ασχοληθούμε με ζητήματα που δεν αφορούν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αφού ουσιαστικά δεν υπάρχουν εξελίξεις σε αυτό. Για τον λόγο αυτό σήμερα θα αγγίξουμε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα αυτό της άμυνας του ΑΠΟΕΛ πριν και μετά την φυγή του Καρλάο.

Όταν ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός αποχωρούσε τον Ιανουάριο από το ρόστερ της ομάδας όλοι μας τονίζαμε ότι θα άφηνε ένα κενό δυσαναπλήρωτο. Τώρα, σχεδόν 4 μήνες μετά την φυγή του Καρλάο συγκρίνουμε τους αριθμούς και βγάζουμε κάποια μικρά συμπεράσματα. Ξεκινώντας με τα στατιστικά πριν από την φυγή του Καρλάο σημειώνουμε το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε κάνει το μεγαλύτερο σερί αγώνων χωρίς να δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα, αυτό έφθανε τους 6 αγώνες. Επίσης οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν δεχθεί 19 γκολ σε 27 αγώνες που αγωνίστηκε ο Βραζιλιάνος. Η αναλογία αυτή είναι 0,7 γκολ ανά παιχνίδι. Τέλος ο Καρλάο πριν αποχωρήσει είχε προλάβει να σκοράρει και ένα γκολ.

Ακολούθησε η μετά Καρλάο εποχή, μια εποχή που όλοι κρίναμε ότι θα ήταν δύσκολη για την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο αυτή μας διέψευσε. Η ομάδα έχοντας αγωνιστεί 15 παιχνίδια από τότε έχει δεχθεί 10 γκολ. Η αναλογία είναι λίγο χαμηλότερη σε σχέση με αυτή πριν την φυγή του Καρλάο αφού βρίσκεται στο 0,66. Επίσης το γκολ που πέτυχε ο Καρλάο μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το βρήκε από τον Αστίθ που σκόραρε και αυτός. Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να μην λένε πολλά αλλά λένε κάποια σημαντικά πράγματα.

Αρχικά είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο φετινός ΑΠΟΕΛ δεν εξαρτάται από παίκτες αλλά από το ομαδικό σύνολο και την ομαδική απόδοση. Χωρίς τον Καρλάο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να περάσει από την Μπιλμπάο γράφοντας ιστορία. Ακολούθως φαίνεται ότι ο Νικόλας Ιωάννου ο Ινιάκι Αστίθ και ο Γιώργος Μερκής έχουν καλύψει άριστα το κενό που άφησε ο Βραζιλιάνος κάνοντάς τον να μην τον νοσταλγούν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ.

Σίγουρα κανένας αμυντικός στο πρωτάθλημά μας δεν διαθέτει την ποιότητα του Καρλάο ωστόσο ειδικά όταν μιλούμε για την αμυντική γραμμή οι ομάδες εξαρτώνται από το σύνολο και όχι το άτομο. Έτσι και ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι διαθέτει εξαιρετικό σύνολο που λειτουργεί πολλές φορές άψογα ανασταλτικά. Τέλος ο Νικόλας Ιωάννου έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει άξιο αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου και είναι και αυτός ένας από τους λόγους που δεν βγαίνει από την εντεκάδα.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση