ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο επιπλέον κίνητρα

Βρισκόμαστε μια μέρα πριν το δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς και ο ΑΠΟΕΛ θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία του. Ο Τόμας Κρίστιανσεν με το πέρας της σημερινής προπόνησης θα γνωρίζει αν θα έχει στην διάθεσή του τον Ινιάκι Αστίθ.

Τα κίνητρα για μια νίκη απέναντι στην Ομόνοια είναι πάντα πολλά και διαχρονικά, εξάλλου καμία ομάδα σε κανένα πρωτάθλημα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν θέλει να χάνει από τον αιώνιο αντίπαλο. Παρόλα αυτά στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν και επιπλέον κίνητρα προκειμένου η ομάδα να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Είναι μάλιστα πιο σημαντικά αφού αυτά έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό πρόγραμμα και την βαθμολογία.

Αρχικά ο ΑΠΟΕΛ με νίκη το Σάββατο θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αυτό βέβαια θα γίνει ακόμη και αν δεν χάσει. Με τον τρόπο διεξαγωγής των play-offs η ομάδα που τερματίζει πρώτη στην κανονική διάρκεια έχει ένα θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα στα μπαράζ σε σχέση με τις ομάδες που ακολουθούν. Ωστόσο όπως αναφέραμε αυτό ίσως μπορεί να μην ισχύει στην πράξη αλλά καθήκον του ΑΠΟΕΛ είναι να τερματίζει πάντα πρώτους.

Ακολούθως το πιο σημαντικό κίνητρο για την νίκη θα είναι η αύξηση, έστω και προσωρινά, της διαφοράς από τις ομάδες που ακολουθούν. Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ παίζει Σάββατο και οι άλλες ομάδες Κυριακή δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους «γαλαζοκίτρινους» σε περίπτωση που νικήσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαφορά θα έχει πάει στους 6 βαθμούς από τον 2ο Απόλλωνα που θα πρέπει να φύγει από το «Παπ» με το διπλό. Αλλιώς θα πετάξει στον κάλαθο την νίκη που πήρε πριν μια εβδομάδα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Έτσι τυχόν νίκη των «γαλαζοκιτρίνων» ίσως βάλει μια επιπλέον πίεση στους «γαλάζιους» της Λεμεσού.

Έχοντας λοιπόν και αυτό κατά νου ο Τόμας Κρίστιανσεν προετοιμάζει κατάλληλα την ομάδα του ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων». Τα αγωνιστικά δεδομένα είναι γνωστά και αυτό που αναμένουμε είναι το πώς θα παρουσιαστούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας το Σάββατο το απόγευμα.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X