ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όχι ξανά 2012

Φέτος τα πράγματα είναι κάπως παρόμοια και λέμε κάπως γιατί υπάρχουν ορισμένες διαφορές που μας επιτρέπουν να λέμε ότι ο ΑΠΟΕΛ ίσως αποφύγει το πάθημα του 2012.

Ο ΑΠΟΕΛ το Σάββατο αντιμετωπίζει την «αιώνιο» αντίπαλο Ομόνοια σε ένα ντέρμπι που αναμένεται με μεγάλη αγωνία. Οι «γαλαζοκίτρινοι» συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα έχοντας ως δεδομένες τις απουσίες του Βινίσιους του Γιαννιώτα και πιθανότατα του Αστίθ και του Μπερτόλιο.

Μάλιστα το ντέρμπι για τον ΑΠΟΕΛ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά την ήττα στο Τσίρειο από τον Απόλλωνα. Πλέον οι αποστάσεις από τις ομάδες που ακολουθούν έχουν σμικρυνθεί και οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού βρίσκονται σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν η νίκη είναι μονόδρομος για τον ΑΠΟΕΛ που δεν θέλει να πάθει ότι έπαθε και το 2012.

Η τότε dream team του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες από την ΑΕΛ του Πάμπου Χριστοδούλου. Σημαντικό παράγοντα σε αυτό είχε παίξει η κούραση των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ λόγω των πολλών Ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Ήταν η χρονιά όπου ο ΑΠΟΕΛ έκανε τον άθλο και πέρασε ως πρώτος στον όμιλό του Champions League. Τότε κληρώθηκε με την Λυών όπου σε δύο εξοντωτικούς αγώνες κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε 210’ αγώνα. Έπειτα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο για την φάση των «8» και ήταν εκεί που το ονειρικό ταξίδι τελείωσε.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» τότε αν και είχαν μακράν την πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος κατάφεραν και έχασαν, δίκαια, το πρωτάθλημα από την μαχητική ΑΕΛ. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι λόγω των εξοντωτικών αγώνων στην Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ κλάταρε από την κούραση στην Κύπρο. Έτσι στους κρίσιμους αγώνες αδυνατούσε να πάρει τις νίκες που θα του έδιναν τον τίτλο, με αποτέλεσμα η ομαδάρα του Πάμπου Χριστοδούλου να αρπάζει την ευκαιρία και μαζί και τον τίτλο.

Φέτος τα πράγματα είναι κάπως παρόμοια και λέμε κάπως γιατί υπάρχουν ορισμένες διαφορές που μας επιτρέπουν να λέμε ότι ο ΑΠΟΕΛ ίσως αποφύγει το πάθημα του 2012. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κάνουν και φέτος εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη αφού τερμάτισαν πρώτοι με ρεκόρ βαθμών στον όμιλό τους. Επίσης προχώρησαν ξανά στην επόμενη φάση αποκλείοντας το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Αθλέτικ Μπιλμπάο. Τέλος έχουν κληρωθεί με την Άντερλεχτ και θα δώσουν σίγουρα ακόμη δύο αγώνες στην Ευρώπη σε πολύ μικρό διάστημα. Μέχρι εδώ όλα μοιάζουν ίδια, η διαφορά ωστόσο του φετινού ΑΠΟΕΛ με αυτόν του 2012 είναι το βάθος στο ρόστερ.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε τόσο μεγάλο βάθος και ποιότητα στον πάγκο όσο η φετινή του Τόμας Κρίστιανσεν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να ταλαιπωρείται από υπερκόπωση με τον πάγκο να μην προσφέρει τις καλύτερες λύσεις. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ βρίσκονται παίκτες που θα μπορούσαν άνετα να είναι βασικοί. Έτσι οι εντεκαδάτοι παίκτες έχουν περισσότερες ευκαιρίες να πάρουν ανάσες και να είναι ξεκούραστοι ενόψει των δύσκολων αγώνων των play offs. Σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να επιτελέσει και η διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ και ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι δεν θα στραβοπατήσει όπως το 2012 και να χάσει το πρωτάθλημα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι στην κορυφή, ο Τόμας Κρίστιανσεν δείχνει να διαχειρίζεται πολύ καλά το ρόστερ και τα πάντα είναι στο χέρι της ομάδας. Αυτό που μένει είναι να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μας καθώς και τον τίτλο του φαβορί.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X