ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ναι! Το θέλει!

Στον μεγάλο αγώνα της αγωνιστικής ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 3-0 απέναντι στην ΑΕΛ που του δίνει προβάδισμα 6 βαθμών από τον 2ο Απόλλωνα. Ο Βάντερ ήταν αυτός που μοίρασε τα δύο γκολ σε Βάντερ και Βινίσιους. Ο Εμπεσίλιο μοίρασε μαγική ασίστ στον Ντε Καμάργκο που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι. Ο Λαφράνς καταδίκασε την ομάδα του. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος σε όλο το διάστημα του αγώνα και επικράτησε δίκαια, έτσι πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον αγώνα με την Μπιλμπάο.

Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ από στημένο το γκολ

Σε ένα ημίχρονο που είχε ως χαρακτηριστικό την ταχύτητα, το πάθος και την δύναμη ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να βρει το γκολ από στημένη φάση. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου. Στο 9’ ο Αρουαμπαρένα έπιασε χλιαρή κεφαλιά που κατέληξε στην αγκαλιά του Βάτερμαν. Στο 14’ ο Βινίσιους σε μια αντεπίθεση πήρε την μπάλα από τον Αλωνεύτη αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Στο 16’ ο Ντε Καμάργκο κατέβασε στην περιοχή αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό. Στο 32’ είχαμε πολλή ένταση στο παιχνίδι και αρκετά νεύρα. Σε μια φάση στην περιοχή ο Μερκής τράβηξε τον Λαφράνς, έπειτα αυτός αντέδρασε σπρώχνοντάς τον και προκλήθηκε σύρραξη. Μετά από λίγο η ένταση και τα νεύρα κόπασαν ενώ Μερκής και Λαφράνς δέχθηκαν αμφότεροι κίτρινη. Στο 34’ ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ όταν ο Βάντερ εκτέλεσε κόρνερ και η άμυνα της ΑΕΛ έχασε στα μαρκαρίσματα τον Βινίσιους που με κεφαλιά σαν σε προπόνηση έκανε το 1-0. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φάση του ημιχρόνου που όμως από εκεί και πέρα είχε πολλή ένταση και νεύρα καθώς και σκληρά μαρκαρίσματα. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Ανιαρό ημίχρονο, ο Λαφράνς το σκότωσε

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ούτε την ένταση ούτε το πάθος του πρώτου, ενώ ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 55’ ο Βάντερ έκανε φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά έξω. Στο 65’ ο Ντε Καμάργκο πήρε ωραία πάσα από τον Βινίσιους έκανε το κατέβασμα αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά. Η ΑΕΛ απείλησε στο 70’ όταν ένα σουτ του Μεσκά έφυγε έξω δίπλα από το δοκάρι του Βάτερμαν. Ο Λαφράνς στο 78’ σκότωσε το παιχνίδι όταν έκανε αδύναμο γύρισμα πίσω με τον Βάντερ να κάνει σπριντ να φτάνει την μπάλα να περνά τον τερματοφύλακα και να δίνει στον Μοράις που σε κενή εστία έκανε το 2-0. Στο 92’ ο Εμπεσίλιο έδωσε μαγική πάσα στον Ντε Καμάργκο με τον Ρομό να τον ανατρέπει και να κερδίζει πέναλτι, ο Ντε Καμάργκο εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το τελικό 3-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ να καταφέρνει να πάρει μια σπουδαία νίκη πριν τον αγώνα με την Μπιλμπάο.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Μερκής, Αστίθ, Αρτυματάς, Αλωνεύτης (72' Μπαράλ), Μοράις, Κάνιας, Βινίσιους (86' Εμπεσίλιο), Βάντερ (80' Γιαννιώτας), Ντε Καμάργκο

ΑΕΛ: Ρομό, Αιρόσα, Φορτούνα, Σοάρες, Λαφράνς (81' Ηλία), Νικολάου, Σαβανέ (70' Σάσι), Πίτι, Μέσκα, Μπλάνκο (59' Γεωργιάδης), Αρουαμπαρένα

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X