ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Κάτι έχω στο μυαλό μου»

Ο Τόμας Κρίστιανσεν παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα «Mundo Deportivo» ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Αναλυτικά:

-Πώς βλέπετε το αυριανό παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο;

«Πολύ δύσκολο. Η ομάδα που μας έπεσε σ’ αυτό τον γύρο είναι ένας μεγάλο αντίπαλος. Όταν τερματίζεις πρώτος στον όμιλο, περιμένεις κάτι καλύτερο στο ζευγάρωμα, αλλά μας έτυχε αυτή η κλήρωση, επειδή η Αθλέτικ τερμάτισε δεύτερη. Για εμάς είναι μεγάλη πρόκληση να παίξουμε απέναντι σε μία από τις μεγάλες ομάδες της Πριμέρα. Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-Και η πρόκριση;

«Η Αθλέτικ είναι το ξεκάθαρο φαβορί, ειδικά στο παιχνίδι στην έδρα της. Η μόνη μας πιθανότητα είναι να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Σαν Μαμές για να έχουμε κάποιες ελπίδες στην έδρα μας. θα δούμε πώς θα πάει το παιχνίδι στο Μπιλμπάο, αλλά σίγουρα δεν θα μας κερδίσουν σε όρεξη και διάθεση».

-Φτάνετε στο Μπιλμπάο με μεγάλη αυτοπεποίθηση, αήττητοι εδώ και 15 ματς…

«Είμαστε σε καλό σερί αποτελεσμάτων. Ίσως σε κάποια παιχνίδια να μην παίξαμε καλά, αλλά πήραμε τις νίκες. Σε άλλα ματς ήμασταν πολύ καλοί, κυρίως στην Ευρώπη, όπου τα δώσαμε όλα. Παίξαμε καλά, σοβαρά και με μεγάλη όρεξη».

-Στην Ευρώπη κερδίσατε τα τρία παιχνίδια στην έδρα σας και τον Ολυμπιακό εκτός…

«Το να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του ήταν ένας άθλος σημαντικός για όλο τον κόσμο. Το να πάμε στην Ελλάδα και να κερδίσουμε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός που έπαιζε για χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει μεγάλη αξία».

-Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα που σκοράρει πολύ, κυρίως στο πρωτάθλημα…

«Είναι πιο εύκολο στο πρωτάθλημα παρά στην Ευρώπη, όπου αντιμετωπίσαμε ομάδες όπως η Αστάνα, η Γιουνγκ Μπόις και ο Ολυμπιακός. Προκριθήκαμε κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Ανάμεσα στις ομάδες που είναι ψηλά στο πρωτάθλημα και αυτές που είναι χαμηλά υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά πρέπει να τα κερδίζουμε όλα τα ματς. Ο Απόλλωνας για παράδειγμα άφησε σημαντικούς βαθμούς την τελευταία αγωνιστική απέναντι σε μία ομάδα αρκετά πιο αδύναμη, τον Εθνικό Άχνας».

-Έλεγε ο Άντερ Μουρίγιο σε μία συνέντευξη στην MD ότι ο ΑΠΟΕΛ παίζει πολύ στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό είναι το στιλ παιχνιδιού σας;

«Είναι διαφορετικό να παίζεις στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Στην έδρα μας θέλουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να είμαστε κυρίαρχοι, να δημιουργούμε παιχνίδι. Στην Ευρώπη προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στους αντιπάλους μας. Το πλάνο μας με τον Ολυμπιακό ήταν να τον πιέσουμε ψηλά και να μην τον αφήσουμε να κάνει επιθέσεις. Και μας έδωσε πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι μεγάλες ομάδες σε κλείνουν πίσω και πρέπει να αμύνεσαι με όλους τους παίκτες σε κάποια σημεία του ματς. Απέναντι σε τόσο δυνατούς αντιπάλους θα πρέπει να είμαστε πολύ αφοσιωμένοι».

-Η ιδέα σας είναι να παίξετε στο Σαν Μαμές όπως και με τον Ολυμπιακό;

«Θα δούμε πώς θα  παίξουμε. Έχω κάτι στο μυαλό μου, να δούμε αν θα βγει όπως το περιμένουμε. Δεν μπορώ να πω από πριν πώς θα παίξουμε. Θέλω να φύγουμε από το Σαν Μαμές με ένα θετικό αποτέλεσμα ή τουλάχιστον με αποτέλεσμα που να μας δίνει πιθανότητες για τη ρεβάνς».

-Ο Σωτηρίου είναι ο πρώτος σκόρερ. Τι μπορείτε να μας πείτε για τον επιθετικό που είναι το σημείο αναφοράς σας;

«Είναι ένας νεαρός Κύπριος παίκτης που τα τελευταία χρόνια ήταν σκιά των μεγάλων μεταγραφών που έρχονταν στην ομάδα. Μου άρεσε, του έδειξα εμπιστοσύνη και είναι εξαιρετικός και με τα νιάτα του και με την ποιότητά του και με την προσπάθειά του μέσα στα παιχνίδια. Τώρα μεγάλες ομάδες έχουν εστιάσει σ’ αυτόν. Έρχονται προτάσεις, αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν έχουμε την τύχη να τον έχουμε εμείς».

-Τι ξεχωρίζετε στην Αθλέτικ;

«Είναι μία ομάδα πολύ δυνατή και έντονη, ειδικά στο Σαν Μαμές, όπου ασκεί έντονη πίεση. Όλες  οι γραμμές της είναι καλές,αλλά ξεχωρίζει η επίθεση με τον Αντούριθ, τον Ουίλιαμς, τον Μουνάιν και τον Ραούλ Γκαρσία. Είναι παίκτες ποιοτικοί, με ταχύτηα και μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Στη μεσαία γραμμή θα ξεχώριζα τον Ιτουράσπε, τον Μπενιάτ και τον Σαν Χοσέ. Έχει πολλούς πολύ καλούς παίκτες. Θα είναι δύσκολο να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, αλλά φτάνουμε με μεγάλη διάθεση. Για εμάς τα ματς αυτά είναι ένα πριμ για τη δουλειά που κάναμε. Όταν είδαμε τον όμιλο, είχαμε κάποιες πιθανότητες πρόκρισης, αλλά ήταν δύσκολο. Τα καταφέραμε εξαιρετικά και τώρα το πριμ είναι να απολαύσουμε τα δύο παιχνίδια με την Αθλέτικ».

-Ποιες θα λέγατε πως είναι οι διαφορές ισπανικού και κυπριακού πρωταθλήματος;

«Υπάρχουν πολλές διαφορές. Στην ποιότητα για παράδειγμα. Στην Ισπανία υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Στην Κύπρο είναι πέντε που μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο. Έχουμε άλλες τρεις αγωνιστικές και μετά θα γίνουν τα πλέι οφ. Από τις έξι ομάδες των ππλέι οφ, οι πέντε έχουν ελπίδες για τον τίτλο. Σε ποιότητα παικτών και μπάτζετ, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την Κύπρο, αλλά παρά ταύτα έχουμε καταφέρει να πάρουμε καλά αποτελέσματα με τον ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Πριν από λίγα χρόνια έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα για να μπορούν να πάνε περισσότερες κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη. Να γίνει γνωστό ότι υπάρχει ποδόσφαιρο και σ’ αυτό το νησί».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT