ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το… στοίχημα στην άμυνα

Ερωτηματικό η αντίδραση της αμυντικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ, χωρίς τον Καρλάο και με άγνωστο ακόμη τον αντικαταστάτη του

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Το πρόβλημα υπήρχε και πριν την αποχώρηση Καρλάο. Με τον Βραζιλιάνο στις πέντε κίτρινες κάρτες και τον Ινάκι Αστίθ στο όριο των τριών, εύλογα είχε δημιουργηθεί θέμα για πιθανή ενίσχυση και στο κέντρο της άμυνας, ενόψει του δύσκολου υπόλοιπου της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το πρόβλημα διογκώθηκε μετά τη μεταγραφή του Καρλάο στην Τορίνο, δεδομένη πλέον η προσθήκη ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού και ερωτηματικό η αμυντική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ απ’ εδώ και πέρα ή τουλάχιστον μέχρι την αξιολόγηση της όποιας επιλογής των αρμοδίων για τον προγραμματισμό και με ζητούμενο την αντικατάσταση του πιο ποιοτικού αμυντικού που διέθετε ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια.

Στην ουσία ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει για το υπόλοιπο της φετινής περιόδου με τους Αστίθ και Μερκή, προσβλέποντας σε μια επιτυχημένη προσθήκη τρίτου κεντρικού αμυντικού και γνωρίζοντας πως πολύ πιθανό οι τρεις αυτές επιλογές να μην αποδειχθούν αρκετές, για όλα τα εναπομείναντα παιγνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και με άλλους δύο τουλάχιστον αγώνες στην Ευρώπη.

Πρόβλημα διαθέσιμων επιλογών για το κέντρο της άμυνας παρουσιάστηκε ήδη στα παιγνίδια της φετινής περιόδου, έστω σε μικρό βαθμό, από τιμωρίες καρτών και τραυματισμούς, μετά το ρίσκο του καλοκαιριού, όταν με τη συμπλήρωση του ρόστερ παρέμειναν μόνο τρεις επιλογές σε σχέση με πέντε στην περσινή περίοδο. Ανάλογο θέμα προκύπτει και για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στη Δόξα, αφού ο τραυματισμός του Αστίθ την περασμένη Κυριακή, αν και δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός, το πιο πιθανό είναι να τον κρατήσει εκτός για τον αγώνα αυτό.

Οι διαθέσιμες επιπρόσθετες λύσεις (ανάγκης) τις οποίες διαθέτει η τεχνική ηγεσία, Νούνο Μοράις και Κωστάκης Αρτυματάς, αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς τη δυνατότητα να καλύψουν απόλυτα το κενό που έχει δημιουργηθεί, αναλόγως και του βαθμού δυσκολίας των αγώνων, ενώ η περίπτωση του Νούνο Μοράις και της μετατόπισης του στην άμυνα, αυτομάτως δημιουργεί μεγάλο κενό στη μεσαία γραμμή.

Έχει τεράστια λοιπόν σημασία για τον ΑΠΟΕΛ, ο βαθμός επιτυχίας της μεταγραφής κεντρικού αμυντικού, όσο και αν Καρλάο δύσκολα βρίσκεις, όσο και αν η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου περιορίζει κατά πολύ τις όποιες επιλογές.

Η αγωνιστική συμπεριφορά της αμυντικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ, χωρίς τον Καρλάο, με τον Αστίθ σε μεγάλο βαθμό καταπονημένο και στις τρεις κίτρινες κάρτες, τον Μερκή και τον άγνωστο για την ώρα τρίτο της παρέας, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα απ’ εδώ και πέρα και μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου.

Και από την αντίδραση της αμυντικής γραμμής, στα νέα αυτά δεδομένα, πολύ πιθανό να εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η υλοποίηση των στόχων της φετινής χρονιάς…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X