ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ξέρει απ’ τους «32»

Ο Νικολάι Μποντούροφ έφτασε σήμερα (15/12) στο νησί μας και στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να δείξει στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ ότι παρά τη μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας, είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα. Εφόσον αποκτηθεί, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει κάτι όχι και τόσο συχνό για παίκτη του δικού μας πρωταθλήματος. Να αγωνιστεί, δηλαδή, για δεύτερη χρονιά, και μάλιστα διαδοχική, στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Βούλγαρος αμυντικός πέρασε το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν στη Μίντιλαντ. Ευτυχής συγκυρία, το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν τη μετακόμισή του στη Δανία, η ομάδα είχε καταφέρει να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του από ευρωπαϊκό όμιλο, δίνοντας το παρών του στη φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει σε τόσο προχωρημένο στάδιο σε κάποιο θεσμό της UEFA για «παρθενική» φορά στην καριέρα του. Και όχι κόντρα σε όποιον κι όποιον, αλλά απέναντι σε ένα σύλλογο του μεγέθους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος έπαιξε σε όλη τη διάρκεια των δύο αγώνων με τους «κόκκινους διαβόλους» και στον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ» είχε την ατυχία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 32’. Στο τέλος, η Μίντιλαντ συνετρίβη με 5-1 και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-6 (στην έδρα της είχε επικρατήσει με 2-1).

Αυτές, ωστόσο, δεν είναι οι μοναδικές εμπειρίες του Μποντούροφ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα διαδοχικά πρωταθλήματα που κατέκτησε με τη Λίτεξ Λόβετς το 2010 και το 2011 του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετέπειτα στα πλέι οφ του Γιουρόπα. Την περίοδο 2010-11 έπαιξε σε όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων κόντρα σε Ρούνταρ (η ομάδα του προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-0) και Ζίλινα (αποκλεισμός με συνολικό σκορ 2-4), ενώ έβγαλε 90λεπτο και στον επαναληπτικό με τη Ντέμπρετσεν για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση (1-4). Την επόμενη χρονιά ήταν βασικός και αναντικατάστατος σε όλους τα ευρωπαϊκά «ραντεβού» της Λίτεξ, απέναντι σε Μόγκρεν (5-1), Βίσλα (2-5) και Ντιναμό Κιέβου (1-3). Απέναντι στους Πολωνούς, μάλιστα, ήταν ο σκόρερ της ομάδας του στην ήττα με 3-1 στον επαναληπτικό.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση