ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περί μεταγραφών…

Με δύο ή τρεις μεταγραφές τον Ιανουάριο ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να πετύχει ουσιαστική ενίσχυση όπως ανάλογα συνέβη πέρσι τέτοια εποχή

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Η τοποθέτηση του Νεκτάριου Πετεβίνου, ως προς το στόχο των δύο μεταγραφών τον Ιανουάριο, άνοιξε και… επίσημα τη μεταγραφολογία στον ΑΠΟΕΛ. Από καιρό βέβαια απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα και είναι επίκαιρο πλέον, όσο πλησιάζουμε τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου.

Κανονικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα έπρεπε να είναι ο εκτός έδρας αγώνας του Σαββάτου με τον Ερμή και γενικότερα οι δύο αναμετρήσεις μέχρι τη διακοπή (Ερμής και Νέα Σαλαμίνα), με αδιαπραγμάτευτο το στόχο για άλλες δύο νίκες. Μοιραία, ωστόσο, η πρόθεση μεταγραφικής ενίσχυσης συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει να κάνει και με την ολοκλήρωση των σημαντικών αγώνων –ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λικ και κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένες τις δύο νίκες και τους έξι βαθμούς στα δύο παιγνίδια που ακολουθούν…

Σε ποιες θέσεις θα προκύψει η ενίσχυση και ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν από το ρόστερ είναι το αντικείμενο συζήτησης. Προσθέστε και την πιθανότητα οι μεταγραφές να είναι τελικά περισσότερες από δύο, αφού πολλές φορές οι εξελίξεις σε μια μεταγραφική περίοδο είναι απρόβλεπτες.

Αν και ίσως να είναι ακόμη πολύ νωρίς και χωρίς να προκύπτει επίσημη τοποθέτηση, οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόθεση απόκτησης ενός ακόμη επιθετικού, ενώ στο δίλημμα κεντρικός αμυντικός ή μέσος μάλλον κερδίζει έδαφος η δεύτερη επιλογή. Είναι γι’ αυτό άλλωστε, που η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τον Ρενάν Μπρεσάν να αποτελεί το δεύτερο ποδοσφαιριστή που θα αποχωρήσει από το ρόστερ, μετά την απογοητευτική του παρουσία στη μέχρι τώρα φετινή αγωνιστική περίοδο και προκειμένου να απελευθερωθεί θέση, εκτός από τη δεομένη αποχώρηση του Μάριο Σέρτζιο.

Τίποτα, ωστόσο, για την ώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιλογές ποδοσφαιριστών οι οποίες θα προκύψουν και θα αποδειχθούν εφικτές για τον ΑΠΟΕΛ. Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν ασφαλώς στον Τόμας Κρίστιανσεν και σε αρκετές περιπτώσεις φέτος, ο Δανός τεχνικός δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και εκτιμήσεις, στις διάφορες αποφάσεις του.

Είναι ακόμη και μια σημαντική διαφορά - ιδιαιτερότητα, σε σχέση με προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους για τον ΑΠΟΕΛ, η οποία ίσως διαφοροποιήσει το σκηνικό και τις αρχικές εκτιμήσεις. Αυτή τη φορά, στις όποιες διεργασίες και ενέργειες εξεύρεσης ποδοσφαιριστών, συμμετέχει και ο Ισπανός Χουανχό Λορένθο, ο οποίος εδώ και μερικές εβδομάδες κατέχει τη θέση του Αρχισκάουτερ στον ΑΠΟΕΛ.

Όπως και να έχουν τα δεδομένα, με δύο ή τρεις μεταγραφές, ζητούμενο είναι η ουσιαστική ενίσχυση, όπως ανάλογα συνέβη πέρσι τέτοια εποχή. Οι κινήσεις του περασμένου Ιανουαρίου (Γιαννιώτας, Μιλάνοφ, Μερκής), αποδείχθηκαν καθοριστικές στην τελική επικράτηση του ΑΠΟΕΛ στη διεκδίκηση του τίτλου. Ανάλογο θα πρέπει να είναι και το φετινό αποτέλεσμα, των όποιων κινήσεων πραγματοποιηθούν στις επόμενες εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT