ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Θα δείξουμε το σοβαρό, δυνατό ΑΠΟΕΛ»

Αποστολή ΕΑΚ στην Αστάνα: Γιώργος Παττίχης

Στην πολύωρη πτήση για την Αστάνα ο πρόεδρος της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Πρόδρομος Πετρίδης, απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις μας. Τόνισε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι θα ανακάμψει άμεσα μετά το στραβοπάτημα της στο Τσίρειο. Ο κ. Πετρίδης αναγνωρίζει τις μεγάλες δυσκολίες ενόψει του αυριανού αγώνα ωστόσο δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για καλή εμφάνιση και τη νίκη που θα δώσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση από την προτελευταία αγωνιστική.
Αναλυτικά:

Με ποιες σκέψεις ήρθατε ξανά στην Αστάνα σε σχέση με την περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων;
- Η Αστάνα παραμένει αξιόμαχος και αξιόλογος αντίπαλος έστω και αν τα αποτελέσματα της στον όμιλο μας δεν είναι τόσο καλά. Είναι αήττητη στην έδρα της για πάρα πολλούς Ευρωπαϊκούς αγώνες κόντρα σε αντιπάλους όπως η Ατλέτικο. Πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι πιο έτοιμη και καλύτερη από την περσινή όμως με ανησυχεί ο κακός πλαστικός χλοοτάπητας σε συνδυασμό με τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, πρωτόγνωρες για εμάς. Σοβαρότερο πρόβλημα είναι ο πλαστικός χλοοτάπητας του Αστάνα Αρένα», ο οποίος προκαλεί ενίοτε προβλήματα και δυσκολίες προσαρμογής σε όλες τις φιλοξενούμενες ομάδες. Ελπίζω και εύχομαι να μην μας στοιχίσει.

Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες που κάνουν την αποστολή του ΑΠΟΕΛ, πολύ πιο δύσκολη.
- Πραγματικά, το φοβερό κρύο, ο παράξενος, ο κακός αγωνιστικός χώρος και το εντός έδρας αήττητο της Αστάνα, δείχνουν πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας. Η διαφορά στην θερμοκρασία από τον τόπο μας είναι κοντά στους 50 βαθμούς και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Ο παλιός και φθαρμένος πλαστικός χλοοτάπητας (σύντομα θ’ αντικατασταθεί) δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο μας. Ήρθαμε όμως εδώ με πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τη νίκη που θα μας δώσει και την πρόκριση, όσο δύσκολο και αν φαντάζει.

Η ομάδα συνηθίζει να αντιδρά μετά από άσχημα αποτελέσματα. Θα τα καταφέρει και αυτή την φορά;
- Υπήρξε υπερβολή από τα ΜΜΕ όσον αφορά στην άσχημη εμφάνιση και την ήττα από την ΑΕΛ. Πιστεύω ότι ήταν απλά μια άσχημη, μεμονωμένη παρένθεση. Έχουμε τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για να δείξουμε το σοβαρό και δυνατό ΑΠΟΕΛ.

Δείχνετε αρκετά ενοχλημένος από την κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα.
- Δεν με ενοχλεί η κριτική. Με ενοχλεί αφάνταστα η υπερβολή και ο μηδενισμός των πάντων μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει, όχι μόνο για τον ΑΠΟΕΛ. Το είδαμε και στην περασμένη αγωνιστική όταν τα ΜΜΕ υπήρξαν υπερβολικά αυστηρά και υπερβολικά στην κριτική τους για ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, ενώ αντίθετα έγραψαν διθυράμβους για τους νικητές των δύο ντέρμπι.

Το γήπεδο – στολίδι της Αστάνα σας δίνει κάποιες ιδέες για το δικό σας όραμα δημιουργίας ιδιόκτητου γηπέδου;
- Είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακό γήπεδο αλλά είδαμε και πολύ καλύτερα. Για μένα δεν είναι καλό γήπεδο, αυτό που έχει πλαστικό χλοοτάπητα!

Τελευταία όλο και πιο συχνά αναφέρεστε στο όραμα σας για ιδιόκτητο γήπεδο από τον ΑΠΟΕΛ.
- Πάντα ήταν το όραμα μου, το δικό μας γήπεδο. Το σκεφτόμουν σοβαρά και από την προηγούμενη θητεία μου. Τώρα οι συνθήκες είναι πιο ώριμες. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί και όσον αφορά στην ανέγερση του γηπέδου αλλά και σε όλα όσα αφορούν στην συντήρηση και λειτουργία του για να μην μας γυρίσει μπούμερανγκ. Ζητούμε και από τους ειδικούς- συμβούλους μας για το γήπεδο να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί στους αριθμούς για το κόστος που θα μας δώσουν για να αποφασίσουμε σωστά αν είναι βιώσιμο αυτό το έργο, το όνειρο του κάθε ΑΠΟΕΛίστα.

Αποστολή ΕΑΚ στην Αστάνα: Γιώργος Παττίχης

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση