ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα έξι παραλίγο χατ-τρικ

Διανύουμε εβδομάδα Εθνικών ομάδων την στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ που δεν βρίσκονται με τις Εθνικές τους ομάδες απολαμβάνουν το ρεπό που τους παραχωρήθηκε από τον Τόμας Κρίστιανσεν.

Ο Πιέρος Σωτηρίου είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών λόγω των μαζεμένων γκολ που πέτυχε τελευταία τόσο σε Κύπρο όσο και Ευρώπη. Αύριο στον αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στο Γιβραλτάρ ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να βρεθεί στην αρχική εντεκάδα της Κύπρου.

Παρόλα αυτά εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα ενδιαφέρον στατιστικό του διεθνή επιθετικού που ίσως από αύριο πάψει πλέον να ισχύει. Συγκεκριμένα ο Πιέρος Σωτηρίου έφθασε 6 φορές κοντά στο να πετύχει χατ-τρικ όμως κάποιες φορές η ατυχία και κάποιες άλλες διάφοροι άλλοι παράγοντες του το στέρησαν.

Πριν όμως μπούμε στην διαδικασία να αναφέρουμε αυτές τις έξι φορές οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το πρώτο γκολ του Πιέρου Σωτηρίου στο πρωτάθλημα επιτεύχθηκε όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και το σκόραρε απέναντι στην σημερινή του ομάδα, τον ΑΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 2011 όταν ο Πιέρος με αριστερό σουτ έκανε το 1-3 για τους «μαυροπράσινους».

Αφού λοιπόν κάναμε την πιο πάνω αναφορά ξεκινούμε τώρα να σας αναλύσουμε τις έξι φορές που ο Πιέρος έφθασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Η πρώτη ήταν όταν ακόμη ο Πιέρος αγωνιζόταν στον «Τακτακαλά» και αντίπαλός του ήταν η Αλκή για την 32η αγωνιστική στις 19 Μαΐου 2013. Τότε ο Ολυμπιακός πάλευε για να παραμείνει στην κατηγορία κάτι όμως που παρά την νίκη δεν επιτεύχθηκε. Ο Σωτηρίου σε εκείνο τον αγώνα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 25’ ενώ της έδωσε ξανά προβάδισμα στο 76’ ανατρέποντας το σκορ. Το τελικό σκορ ήταν 4-2 με τον Πιέρο να χάνει πάρα πολλές ευκαιρίες εκείνο τον αγώνα και τον Ολυμπιακό τελικά να υποβαθμίζεται με τον Πιέρο όμως να μένει στην Α’ κατηγορία αφού είχε αποκτηθεί από τον ΑΠΟΕΛ.

Ο αγώνας που σήμανε την αγωνιστική άνοδο του Πιέρου και που έδειξε ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα ήταν την σεζόν 14-15 και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου 2014 στην αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΚ στο ΓΣΠ με τελικό σκορ 4-4. Σε εκείνο τον αγώνα θρίλερ ο Πιέρος ερχόμενος από τον πάγκο πετυχαίνει δυο γκολ στο 84’ και στο 90’ για να γλυτώσει την ομάδα του από μια ήττα που μέχρι εκείνη την στιγμή φαινόταν βέβαιη.

Ακολούθησε σχεδόν ένας χρόνος ξηρασίας για τον διεθνή επιθετικό που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Όταν όμως επανήλθε έδειξε να είναι πιο ώριμος από ποτέ αρχίζοντας από την περσινή σεζόν. Στις 7 Φεβρουαρίου 2016 ο Πιέρος Σωτηρίου πετυχαίνει ξανά δύο γκολ στον αγώνα του Εθνικού απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο Δασάκι. Συγκεκριμένα ο Πιέρος πετυχαίνει γκολ νωρίς στο 17’ και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου στο 42’ καθαρίζει την νίκη για την ομάδα του. Αυτή ήταν και η μόνη φορά που σκόραρε δις την περσινή σεζόν.

Τη φετινή σεζόν τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά αφού άρχισε από νωρίς να σκοράρει κατά ριπάς. Η αρχή έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Νέα Σαλαμίνα στην εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ με 4-0. Ο διεθνής επιθετικός σκόραρε στο 27’ λεπτό ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του με το δεύτερο να έρχεται στο 79’ και να κλειδώνει ουσιαστικά την νίκη σε ένα αγώνα που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν αμφίρροπος.

Ακολούθησε ο αγώνας και πάλι απέναντι στον Εθνικό στο ΓΣΠ στις 24 Οκτωβρίου όπου ο ΑΠΟΕΛ με δύο γκολ του Πιέρου επιβλήθηκε της ομάδας της Άχνας. Ο Σωτηρίου σκόραρε τα δύο γκολ της ομάδας του στο 56’ και στο 75’ για να πετύχει ακόμη ένα παραλίγο χατ-τρικ.

Ο τελευταίος αγώνας όπου ο Πιέρος πλησίασε το χατ-τρικ ήταν και ο τελευταίος που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα απέναντι στην Καρμιώτισσα στις 6 Νοεμβρίου. Ο Πιέρος άνοιξε το σκορ στο 13’ για να κάνει το 2-1 στο 55’ και να δώσει στην ομάδα του για δεύτερη φορά το προβάδισμα. Ο επιθετικός των «γαλαζοκιτρίνων» σε αυτό τον αγώνα άξιζε το χατ-τρικ το οποίο του στερήθηκε όμως από τον βοηθό που του ακύρωσε λανθασμένα γκολ ως οφσάιντ.

Μέσα από αυτές τις έξι περιπτώσεις προκύπτουν και κάποια σημαντικά συμπεράσματα. Αρχικά όποτε σκοράρει ο Πιέρος δις η ομάδα του πάντα φεύγει με βαθμολογικό όφελος ενώ μόλις σε μια περίπτωση δεν έφυγε με την νίκη (ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 4-4). Επίσης πάλι πλην της ίδιας εξαιρέσεως ο Πιέρος σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του ενώ στις 4 από τις 6 περιπτώσεις σκόραρε και το δεύτερο. Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό τα τέρματα του Πιέρου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχεδόν πάντα πολύτιμα.

Ο Πιέρος Σωτηρίου είναι ο καλύτερος εν ενεργεία Κύπριος επιθετικός και τον τελευταίο καιρό το αποδεικνύει διαρκώς με τις επιδόσεις του. Ο ίδιος το έχει καημό να πετύχει το πρώτο του χατ-τρικ στην καριέρα του και μετά τον αγώνα απέναντι στην Καρμιώτισσα αν και ευχαριστημένος με τα δύο γκολ που πέτυχε εξέφρασε την πικρία του που δεν πέτυχε το χατ-τρικ.

Πλέον ο Πιέρος αύριο απέναντι σε μια αδύναμη θεωρητικά ομάδα όπως η Εθνική Γιβραλτάρ έχει την προοπτική, αν βέβαια παίξει και αυτός και οι συμπαίκτες του καλά, να πετύχει το πρώτο του χατ-τρικ στην καριέρα του.

Εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα να το πετύχει το συντομότερο δυνατό.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT