ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ακόμα και κλείσιμο του fan club»

Αυστηρότατες οδηγίες για τα προχθεσινά επεισόδια έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ που φθάνουν μέχρι και το κλείσιμο του Fan Club του ΑΠΟΕΛ, είχε δώσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου προς την Αστυνομία, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος καθώς και ο Αρχηγός του Σώματος Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εξέτασης του προϋπολογισμού του Υπουργείου από τα μέλη της Επιτροπής και απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα της βίας εντός και εκτός γηπέδων, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η βία εντός των γηπέδων, όμως παραδέχτηκε πως αυτό που γίνεται εκτός γηπέδων και ιδιαίτερα οι συμπεριφορές και τα επεισόδια που γίνονται έξω από fan club ομάδων, είναι απαράδεκτα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές το βράδυ έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ μετά τους εορτασμούς για τα 90χρονα του σωματείου, ο κ. Νικολάου είπε πως είχε δώσει την επομένη των επεισοδίων αυστηρότατες οδηγίες προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στον οποίο παρέπεμψε για τις λεπτομέρειες της δράσης του σώματος.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως οι οδηγίες ήταν να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο αυστηρότητας και εν ανάγκη να κλείσει το fan club. Πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος χώρος παραμένει μέχρι σήμερα κλειστός και πως έχουν συλληφθεί 7 άτομα για την υπόθεση, τα πέντε την επομένη των επεισοδίων και άλλα δύο σήμερα. Επίσης, όπως είπε, η Αστυνομία διενήργησε χθες έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό που συχνάζουν φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ στη λεωφόρο Στροβόλου Λευκωσία κατά την οποία εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες, και συγκεκριμένα 55 γραμμάρια κάνναβης.

Ο κ. Νικολάου χαρακτήρισε μάστιγα την εικόνα που παρουσιάζουν τα Fan Club κάποιων ομάδων, διαβεβαιώνοντας πως την ίδια αντιμετώπιση θα τύχουν όλα τα Fan Clubs οποιασδήποτε ομάδας και πως θα ληφθούν αυστηρά μέτρα. Δηλώσεις εκτός της Επιτροπής, ο κ. Νικολάου είπε πως έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στην Αστυνομία για να ελεχθούν παραβατικές συμπεριφορές και έξω από τα γήπεδα ανεξαρτήτως ομάδας, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό περί παρεμβάσεων.

Για την καταπολέμηση της βίας εντός των γηπέδων, ο κ. Νικολάου είπε πως καταλυτικό ρόλο είχε η εφαρμογή του μέτρου του περιορισμού της εισόδου προσώπων που είναι ύποπτα για πράξεις βίας που σχετίζονται με το Νόμο της Βίας στα γήπεδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT