ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιλογές και διλήμματα…

Στην τελική ευθεία από αύριο η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ για το ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου με την ΑΕΚ στη Λάρνακα

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Μέρα ξεκούρασης η σημερινή και από αύριο αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς. Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε στις πρώτες αγωνιστικές πως αποτελεί τον πιο σοβαρό αντίπαλο στη διεκδίκηση του τίτλου, διατηρεί ήδη ένα προβάδισμα στη βαθμολογία και ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να ανταποκριθεί ανάλογα στον αγώνα αυτό. Ειδικά, μετά τις δύο τελευταίες εμφανίσεις…

Κόντρα στον Εθνικό και παρά τη νίκη, ο ΑΠΟΕΛ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα με απώλεια βαθμών. Ο προβληματισμός από την άσχημη εμφάνιση, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έγινε ακόμη μεγαλύτερος, αφού στην ουσία αποτέλεσε μια συνέχεια της προβληματικής αγωνιστικής παρουσίας του αγώνα στη Βέρνη, με μόνη διαφορά τη δυναμικότητα του αντίπαλου, στη σύγκριση Γιανγκ Μπόις και Εθνικού. Στοιχείο το οποίο ουσιαστικά καθόρισε και το αποτέλεσμα στα δύο αυτά παιγνίδια.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως παρόμοια αγωνιστική παρουσία το Σάββατο στη Λάρνακα θα έχει συνέπειες… Η κακή παρένθεση που άνοιξε την περασμένη Πέμπτη στη Βέρνη και ως ένα βαθμό συνεχίστηκε το βράδι της Δευτέρας στο ΓΣΠ, θα πρέπει άμεσα να κλείσει.

Ελαφρυντικό αλλά όχι απόλυτο άλλοθι, για την μετριότατη εμφάνιση της Δευτέρας, αποτελεί η κούραση και κάποιες απουσίες. Διαφορετικά, ωστόσο, τα δεδομένα για τον αγώνα του Σαββάτου. Οι ενδείξεις θέλουν τον Καρλάο να είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, κάποιοι ποδοσφαιριστές πήραν τις απαραίτητες ανάσες, η επιστροφή του Ντε Καμάργκο προσφέρει επιπλέον επιλογή στην επίθεση και η αγωνιστική κατάσταση του Αλωνεύτη δημιουργεί ευχάριστο… πονοκέφαλο για τον Τόμας Κρίστιανσεν.

Αν οι εκτιμήσεις για τον Καρλάο επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια που ο ΑΠΟΕΛ πάει σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι χωρίς κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Στοιχείο που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Τόμας Κρίστιανσεν.

Πληθώρα επιλογών και την ίδια ώρα διλημμάτων για τον Δανό τεχνικό. Περισσότερο ως προς τις επιλογές στο χώρο του κέντρου, αναλόγως πλάνου και τακτικής. Ερωτηματικό και τα δύο άκρα, με τον Αλωνεύτη να… δηλώνει παρών, τον Γιαννιώτα όχι σε καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά «φτιαγμένο» για τέτοια παιγνίδια, τον Βάντερ να έχει μέχρι τώρα την προτίμηση του προπονητή και τον Εφραίμ απαραίτητο.

Είναι ευτύχημα για ένα προπονητή να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του και ειδικά πριν από ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι.

Ευτύχημα και την ίδια ώρα υποχρέωση για τον Τόμας Κρίστιανσεν, προκειμένου να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές, να εφαρμόσει το ιδανικότερο πλάνο, προκειμένου να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη μέχρι στιγμής φετινή αποστολή στο πρωτάθλημα, δίνοντας έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, τέλος στην απογοήτευση, τη μουρμούρα και την ανησυχία που προκάλεσαν οι δύο τελευταίοι αγώνες της ομάδας του…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X