ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To ηλιακό «Σταντ ντε Σουίς»!

Το γήπεδο της Γιαγκ Μπόις, διαθέτει το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο προσαρμοσμένο σε γήπεδο στο κόσμο!

Αποστολή στην Βέρνη Γιώργος Παττίχης

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αυριανή αναμέτρηση Γιανγκ Μπόις – ΑΠΟΕΛ, κατασκευάστηκε το 2001 στο Βάνκντορφ, της Βέρνης και έχει χωρητικότητα 32.000 θέσεων (31,783). Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελβετίας μετά το «Σαιντ-Τζέικομπ Παρκ», της Βασιλείας. Η κατασκευή του κόστισε 350 εκατομμύρια φράγκα! Η Γιανγκ Μπόις αγωνίζεται στο «Σταντ ντε Σουίς» από το 2005.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό γήπεδο, ένα μοντέρνο πολυχώρο που φιλοξενεί μεγάλες συναυλίες αλλά και αγώνες χόκεϊ επί πάγου! Ακριβώς δίπλα στον αγωνιστικό χώρο βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στην Ελβετία. Το γήπεδο περιλαμβάνει επίσης ένα σχολείο, διαμερίσματα, ένα κέντρο εκγύμνασης, αρκετά γυμναστήρια και εστιατόρια.

Οι εξέδρες είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι οπαδοί της Γιουνγκ Μπόις δεν είναι και τόσο θερμοί όπως τους οπαδούς των δικών μας ομάδων. Την Πέμπτη το βράδυ (22:05), υπολογίζεται ότι οι φίλαθλοι στο «Σταντ ντε Σουίς», δεν θα ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες στην καλύτερη περίπτωση, για τους γηπεδούχους.

Το όνομα του που σημαίνει στάδιο της Ελβετίας, «Σταντ ντε Σουίς», το πήρε με την προοπτική η εθνική Ελβετίας να έπαιζε εκεί συχνά. Ωστόσο επειδή δεν διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, σπάνια διεξάγονται εκεί αγώνες σε εθνικό επίπεδο. Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 είχε προγραμματιστεί να τοποθετηθεί φυσικός χλοοτάπητας, καθώς τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων διεξήχθησαν σε αυτό.

Το γήπεδο της Γιαγκ Μπόις, διαθέτει το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο προσαρμοσμένο σε γήπεδο στο κόσμο! Στην οροφή του «Σταντ ντε Σουίς» υπάρχουν αρκετοί ηλιακοί πίνακες για να διαχειριστούν ενέργεια ίση με 700,000 kWh. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται τροφοδοτεί το γήπεδο και αρκετά σπίτια στη περιοχή του Βάνκντορφ!

Να, μια εξαιρετική ιδέα για τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ και το όραμα τους για δημιουργία ιδιόκτητου, γηπέδου. Με την ηλιοφάνεια στον τόπο μας όλο τον χρόνο, οι ηλιακοί συσσωρευτές θα παράγουν απίστευτη ηλεκτρική ενέργεια.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X