ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Έπρεπε να βρω άλλες λύσεις»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα της UEFA παραχώρησε ο Τόμας Κρίστιανσεν, με αναφορά στον μέντορά του Γιόχαν Κρόιφ αλλά και στις προσαρμογές που χρειάστηκε να κάνει στον ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τον τρόπο που έπαιζε στην ΑΕΚ.

Δείτε το δημοσίευμα μεταφρασμένο:

«Ένας παίκτης υπό την ευθύνη του Γιόχαν Κρόιφ στη Μπαρσελόνα, ο Τόμας Κρίστιανσεν φέρνει λάμψη από Καμπ Νου στον ΑΠΟΕΛ τη στιγμή που επιδιώκουν να πετύχουν την αποστολή τους πηγαίνοντας στο γύρο των «32».

Γνωστός στη Βαρκελώνη ο Κρίστιανσεν είναι στην πιο επιτυχημένη ομάδα της Κύπρου. Απέτυχε στις λεπτομέρειες να μπει στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ, πήραν δεύτερη ευκαιρία στο γιουρόπα και την άρπαξαν και με τα δυο τους χέρια, με νίκη πάνω στην Αστάνα και το 1-0 επί του Ολυμπιακού που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Μια νίκη που ήταν μεγάλη υπόθεση για το νησί, με δεδομένες τις στενές σχέσεις που έχει με την  Ελλάδα, αλλά και το γεγονός πως οι Κύπριοι έχουν και ομάδα στην Ελλάδα που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο Ολυμπιακός.

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για τον σύλλογο, για τους οπαδούς και την ομάδα», δήλωσε ο Δανός τεχνικός σε δηλώσεις του στην ΟΥΕΦΑ, αφού αυτή ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ, πέραν από τους προκριματικούς γύρους. «Η ομάδα κέρδισε πολύ σε αυτοπεποίθηση από το γεγονός πως δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε σε στάδια όπως αυτό του Ολυμπιακού, απέναντι σε μία καλή ομάδα που έπαιζε για πολλά χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ». 

Ο 43χρονος τεχνικός προσελήφθη τον περασμένο Μάιο μετά από δύο σεζόν στην ΑΕΚ όπου εντυπωσίασε, παρουσιάζοντας στην κυπριακή ομάδα μεθόδους που είχε μάθει από τον Γιόχαν Κρόιφ στη Βαρκελώνη, «Ήθελα να συνεχίσω αυτό τον τρόπο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά λόγω των ποδοσφαιριστών που έχουμε στην ομάδα έπρεπε να βρω άλλα συστήματα και λύσεις. Τη δεδομένη στιγμή παίζουμε λίγο διαφορετικά, αλλά με την ίδια νοοτροπία».

Είναι γεννημένος στη Δανία από Δανό πατέρα και Ισπανίδα μητέρα, ο Κρίστιανσεν υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα όταν ήταν έφηβος μαθαίνοντας αρκετά από τον Κρόϊφ στους μήνες που δούλεψε μαζί του για να του φτάσουν για μια ζωή.  

«Με αυτόν το ποδόσφαιρο ήταν κάτι διαφορετικό» είπε ο Κρίστιανσεν που έπαιξε με την Μπαρτσελόνα στο UEFA Super Cup το 1992/93, δυο φορές έπαιξε με την Ισπανία, αλλά ποτέ στο πρωτάθλημα. «Κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούργιο όταν έχεις στην ομάδα παίκτες όπως οι Guardiola, Laudrup, Koeman, Stoichkov και Romário».

Ο ΑΠΟΕΛ του πρώην επιθετικού των Μπόχουμ και Αννόβερου, δεν είναι τόσο επιβλητική όσο η Μπαρσελόνα, αλλά αποδεικνύονται μια ομάδα δύσκολη να νικήσεις, τραχιά και αδίστακτη. Ο στράϊκερ Πιέρος Σωτηρίου σκοράρει  κρίσιμα γκολ, όπως και το νικητήριο με τον Ολυμπιακό, την ίδια ώρα που ο Ολλανδός τερματοφύλακας Μπόι Βάτερμαν, ο Ελλαδίτης ακραίος Γιάννης Γιαννιώτας και οι κεντρικοί αμυντικοί Καρλάο και Μερκής είναι παραδείγματα σταθερότητας σε άλλα σημεία του γηπέδου.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου ομίλου και με νίκη κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις θα πετύχει την καλύτερη του συγκομιδή στο Γιουρόπα Λιγκ. «Αν παίξουμε όπως με τον Ολυμπιακό - με σοβαρότητα και καλά προετοιμασμένοι τακτικά - μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο Κρίστιανσεν έχοντας στο μυαλό του ότι η πρόκριση στους 32 θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. «Αυτό είναι το σημαντικό αυτή την στιγμή. Αυτή είναι η αποστολή μας, να πάμε μέχρι τέλους».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση