ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αναμένοντας… ροτέισιον

Από μόνο του εύκολο το παιγνίδι στο Παφιακό δεν θα είναι και ενδεχόμενος αποπροσανατολισμός λόγω Ευρώπης μπορεί να στοιχίσει

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Εθνικές ομάδες και προκριματικά τέλος. Από σήμερα η προσοχή επικεντρώνεται ξανά στη… ρουτίνα των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Και για τον ΑΠΟΕΛ, ακολουθούν μαζεμένα τα σημαντικά, σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λικ.

Όσο και αν η αναμέτρηση του Σαββάτου στην Πάφο με την ΑΕΖ προηγείται, ο αγώνας της Πέμπτης στην Ελβετία με την Γιανγκ Μπόις βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο. Σαφώς και αξιολογείται πολύ πιο ψηλά σε βαθμό δυσκολίας, σημασία και κρισιμότητα, στην προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Λογικό και αναμενόμενο το σκηνικό αλλαγών στην αρχική εντεκάδα, το ερχόμενο Σάββατο, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς, πως ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει να διαχειριστεί αρκετούς ποδοσφαιριστές με επιπλέον αγωνιστικά λεπτά τις τελευταίες μέρες, αντί ξεκούρασης, από την παρουσία τους στην εθνική ομάδα.

Προτιμότερο και πιθανότερο να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο παρουσίας τόσο του Ιγκόρ Ντε Καμάργκο όσο και του Αντρέα Ορλάντι στην αποστολή για το Παφιακό. Ειδικά ο πρώτος, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα προλάβει την αποστολή για την Ελβετία, με μοιρασμένες αυτή τη στιγμή τις πιθανότητες και πολύ περισσότερο αμφίβολο το κατά πόσο θα κριθεί αγωνιστικά έτοιμος, ακόμη και αν αποθεραπευτεί, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν ένα μήνα εκτός κανονικών προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Όλα αυτά όμως μπορούν να περιμένουν. Προέχει ο αγώνας του Σαββάτου με την ΑΕΖ και ο αδιαπραγμάτευτος στόχος των τριών βαθμών. Σαφώς και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της δυναμικότητας των δύο ομάδων, με όποια σύνθεση και αν αποτελείται η αποστολή και η εντεκάδα στο Παφιακό.

Τίθεται απλά θέμα σωστής προσέγγισης του αγώνα, αγωνιστικής διάθεσης, σωστής νοοτροπίας και επίγνωσης των δυσκολιών και των κινδύνων που κρύβει ενδεχόμενος αποπροσανατολισμός, από το γεγονός πως ακολουθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ευρωπαϊκό παιγνίδι, από το οποίο υπάρχει η πιθανότητα να κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λικ.

Κανείς δεν θα πρέπει να αδικήσει τον Τόμας Κρίστιανσεν, αναλόγως διαχείρισης του υλικού του, με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί. Με πολλές ή λίγες τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το βασικό κορμό ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιεί ο Δανός τεχνικός, ο ΑΠΟΕΛ είναι σε θέση να πάρει το ζητούμενο στο Παφιακό και απέναντι σε μια ομάδα η οποία αμαχητί δεν πέφτει και μπορεί αν της δοθεί η ευκαιρία να κάνει τη ζημιά.

Με ή χωρίς κάποιους από τους βασικούς των μέχρι τώρα φετινών αγώνων, ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει στο ρόστερ του πολλές και αξιόλογες επιλογές για να ανταποκρίνεται σε αυτά τα παιγνίδια. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη χρονιά κατά την οποία προκύπτουν αγωνιστικές υποχρεώσεις σε δύο διοργανώσεις (τρεις με το Κύπελλο), γι’ αυτό άλλωστε και το μεγάλο, ποιοτικό και δαπανηρό ρόστερ που διαθέτει.

Φυσιολογικά με αυτό τον τρόπο θα προσεγγίσει τον αγώνα ο Τόμας Κρίστιανσεν και φυσιολογικά θα πρέπει να υπάρχει η αναμονή όπως και η (λογική) απαίτηση να επιστρέψει ο ΑΠΟΕΛ από την Πάφο με κέρδος τους τρεις βαθμούς και την κατάλληλη ψυχολογία ενόψει Γιανγκ Μπόις…

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση