ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κοιτάζοντας μπροστά…

Απαραίτητη η διόρθωση των λαθών του φετινού καλοκαιριού γιατί ο ΑΠΟΕΛ έχει ενώπιον του σημαντικούς στόχους να υλοποιήσει

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Είναι πολλά που μπορείς ακόμη να πεις, στον απόηχο της αποτυχημένης προσπάθειας του ΑΠΟΕΛ για πρόκριση στους ομίλους του Τσιάμπιονς Λικ. Για τα λάθη και τις παραλείψεις στο μέχρι τώρα μεταγραφικό σχεδιασμό και τις ευθύνες των αρμοδίων γι’ αυτό. Προτιμότερο, ωστόσο, να επικεντρωθεί κάποιος στην επόμενη μέρα.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ενώπιον του το Γιουρόπα Λικ και θα γνωρίζει σήμερα τους τρεις αντιπάλους του στη φάση των ομίλων, καθώς και τις εγχώριες διοργανώσεις, κάνοντας αρχή στο πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Ερμή.

Απλό το ερώτημα. Είναι σε θέση ο ΑΠΟΕΛ να αντεπεξέλθει στις αγωνιστικές αυτές υποχρεώσεις και κυρίως να υλοποιήσει τους στόχους του, συνδυάζοντας διάκριση στο Γιουρόπα Λικ και κατάκτηση των τίτλων, κυρίως του πρωταθλήματος, στην Κύπρο;

Η απάντηση γέρνει προς την αρνητική πλευρά και δεν έχει να κάνει αυτό με την απογοήτευση λόγω αποκλεισμού. Πηγάζει από την αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ, στα μέχρι τώρα επίσημα παιγνίδια, τις αδυναμίες που παρουσίασε και τις ελλείψεις που ακόμη υπάρχουν στο ρόστερ. Γι’ αυτό άλλωστε και η διοίκηση κάνει αγώνα δρόμου, μέχρι τις 31 Αυγούστου, για νέες μεταγραφές.

Ευθύνες ασφαλώς και υπάρχουν, όχι απλά γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά γιατί δεν φρόντισε να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο έτοιμος, για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Αυτή τη στιγμή όμως, προέχει η προσπάθεια διόρθωσης των λαθών και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη βελτίωση της ομάδας, γιατί η χρονιά δεν τέλειωσε με το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή το βράδι της περασμένης Τετάρτης.

Ο μηδενισμός, για μια ομάδα με εξασφαλισμένη για τέταρτη σερί χρονιά την παρουσία της σε ευρωπαϊκό όμιλο, δεν αρμόζει. Ούτε «ξήλωμα» είναι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ, όπως ανάλογα συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν, σε παρόμοιες αποτυχίες.

Λάθη έγιναν και θα γίνονται. Αυτοί όμως που έχουν την ευθύνη, για ότι πήγε στραβά αυτό το καλοκαίρι, αυτοί έχουν και την υποχρέωση να διορθώσουν τα κακώς έχοντα, όσα προλαβαίνουν τουλάχιστον. Μαθαίνοντας από τα λάθη τους, αναθεωρώντας κάποιες από τις αρχικές τους απόψεις, αλλάζοντας ίσως νοοτροπία σε κάποια ζητήματα, στους τρόπους με τους οποίους ενεργούν. Και κάτι τέτοιο, στο τομέα ευθύνης του προπονητή, δεν αφορά μόνο στην επιλογή κάποιων νέων ποδοσφαιριστών, αλλά και στην αξιοποίηση του υφιστάμενου ρόστερ...

Ο ΑΠΟΕΛ έχει μπροστά του στόχους σημαντικούς να υλοποιήσει, με κυριότερο τη διατήρηση του στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού μόνο έτσι θα είναι σε θέση και του χρόνου, να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή διάκριση.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες και ενέργειες των αρμοδίων, διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών. Θα είναι γι’ αυτούς μια δεύτερη ευκαιρία και μάλλον η τελευταία, προκειμένου να επανορθώσουν…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση