ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το πάλεψε όσο μπορούσε

Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία ο ΑΠΟΕΛ, αφού δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της παθιασμένης Κοπεγχάγης.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» κρατούσαν το 1-0 μέχρι το 85’ όμως ο Σαντατέρ ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 και χαρίζοντας παράλληλα την πρόκριση στην ομάδα του.

Η πρόκριση της Κοπεγχάγης κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιη αφού ήταν καλύτερη και στα δυο παιχνίδια. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε όμως δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, παρόλο που έφτασε πολύ κοντά.

Η Κοπεγχάγη μπήκε πολύ δυνατά και επιθετικά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε τον ΑΠΟΕΛ. Οι παίκτες του Σολμπάκεν άσκησαν ψηλό πρέσινγκ και κατάφεραν να «βραχυκυκλώσουν» την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Οι Δανοί κέρδισαν τη μάχη στο νευραλγικό χώρο του κέντρου και κατάφεραν να επιβληθούν. Οι παίκτες του Κρίστιανσεν υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη και επέτρεψαν στους Δανούς να επιτεθούν με πολλούς παίκτες, βρίσκοντας ανοργάνωτη την άμυνα των «γαλαζοκιτρίνων». Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να δημιουργήσει κάτι καλό και να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας του Κρίστιανσεν παρατηρήθηκε στη μεσαία γραμμή όπου επιβλήθηκαν κατά κράτος.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε μόλις στο 9ο λεπτό για λογαριασμό των φιλοξενουμένων. Ο Κορνίλιους σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή όμως ο Βάτερμαν ήταν σε ετοιμότητα και απόκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 33’ με ένα άστοχο σουτ του Βέρμπιτς εκτός περιοχής. Η πιο μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 39ο λεπτό. Ο Αουγκούστινσον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιόχανσον έπιασε την καρφωτή κεφαλιά όμως ο Βάτερμαν απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 41’ ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με μια κεφαλιά του Αστίθ μετά από εκτέλεσε φάουλ του Ορλάντι όμως ο Όλσεν μπλόκαρε τη μπάλα με 2η προσπάθεια. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Οι Δανοί μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με ένα γρήγορο γκολ. Η Κοπεγχάγη άγγιξε» το γκολ στο 50ο λεπτό με τον Κορνίλιους ο οποίος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής όμως δεν βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 62’ με μια κεφαλιά του Σανταντατέρ η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Βάτερμαν.

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 69’ με πλασέ του Σωτηρίου μέσα από την περιοχή μετά από μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Ορλάντι. Αυτό το γκολ βοήθησε σημαντικά τους «γαλαζοκιτρίνους» γιατί ήρθε σε μια χρονική στιγμή που οι Δανοί έλεγχαν πλήρως το παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Σολμπάκε δεν επηρεάστηκε από το γκολ και συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Οι Δανοί γυρόφερναν για αρκετά λεπτά την εστία Βάτερμαν και κατάφεραν να «παγώσουν» το ΓΣΠ στο 86’ με το Σαντατέρ ο οποίος νίκησε το Βάτερμαν με ένα σουτ μέσα από την περιοχή. Το 1-1 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Καρλάο, Εφραίμ (59’ Βάντερ), Ορλάντι (75’ Μπρεσάν), Αλεξάνδρου (89’ Ντε Καμάργκο), Βινίσιους, Μιλάνοφ, Αστίθ, Μοράις, Γιαννιώτας, Σωτηρίου.

Κοπεγχάγη (Σ. Σολμπάκεν): Όλσεν, Αουγκούστινσον, Γιόχανσον, Κβιστ, Βέρμπιτς (88’ Γκρέγκους), Ντελάινι, Σαντατέρ, Άνκερσεν, Γιόργκενσεν, Κορνίλιους (78’ Πάβλοβιτς), Φαλκ (46’ Τουτου).

Κίτρινες κάρτες: Ορλάντι, Βάντερ – Αουγκούστινσον, Κβιστ, Ντελάινι, Σαντατέρ.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση