ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο κύκλος του Σολμπάκεν

Από το 2009 που ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αποκλείσει την Κοπεγχάγη και να βρεθεί στους ομίλους έχουν περάσει κιόλας εφτά χρόνια. Οι δυο ομάδες είχαν δώσει δυο αγώνες με την κάθε μια να είναι καλύτερη στην έδρα της και τελικά ένα γκολ του Χρύση Μιχαήλ ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά μεταξύ τους.

Από τότε όμως, γράφτηκε μπόλικη ποδοσφαιρική ιστορία και λίγα μοιάζουν. Το βασικότερο είναι πως τότε η Κοπεγχάγη ήταν το λογικό φαβορί, ενώ τώρα τα πράγματα μοιάζουν ισορροπημένα. Τότε για τον ΑΠΟΕΛ ήταν μια μυθική επιτυχία, ενώ τώρα θα είναι απλά μια ακόμα σημαντική στιγμή στην ιστορία του. Έχει σημασία όμως να δούμε και πως είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο της Κοπεγχάγης.

Ο Στάλε Σολμπάκεν είναι και πάλι στο τιμόνι της ομάδας, όμως δεν έχει συναπτή παρουσία εκεί. Ανέλαβε πρώτη φορά το 2005 και όταν έπαιξε με τον ΑΠΟΕΛ την είχε ήδη τρεις φορές πρωταθλήτρια Δανίας στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του και ήδη μια φορά στους ομίλους. Μετά τον αποκλεισμό δεν τα έβαλε κάτω, ξαναπήρε το πρωτάθλημα και το 2010-11 τα κατάφερε καλύτερα στα προκριματικά αφού απέκλεισε ΜΠΑΤΕ και Ρόσενμποργκ για μπει ομίλους. Μπόρεσε δε, σε όμιλο με Μπαρσελόνα, Παναθηναϊκό και Ρούμπιν Καζάν, να περάσει στους «16» προτού αποκλειστεί από τη Τσέλσι.

Εκείνο το Καλοκαίρι ήταν και πάλι πρωταθλητής αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του κάπου αλλού. Πήγε στην Γερμανία και την Κολωνία αλλά ούτε αυτός εντυπωσίασε ούτε η πρώην ομάδα του. Το 2011-12 έχασαν μετά από πέντε σερί χρόνια το πρωτάθλημα, πήραν το κύπελλο, ενώ γενικώς από τότε είδαμε κι άλλες ομάδες να θριαμβεύουν.

Ο Σολμπάκεν επέστρεψε το 2013 με την ομάδα ξανά στους ομίλους και τα πήγε αρκετά καλά σε όμιλο με Ρεάλ, Γαλατά και Γιουβέντους. Όμως έπρεπε να περιμένει δυο χρόνια για να ξαναπάρει πρωτάθλημα. Το 2014 το πήρε η Άαλμποργκ και το 2015 η Μίντιλαντ, οι οποίες επίσης βρήκαν μπροστά τους τον ΑΠΟΕΛ και τους έκοψε τα όνειρα για ομίλους.

Φέτος θέλει να παίξει με την Κοπεγχάγη για τέταρτη φορά στους ομίλους και θα πρέπει να τα βάλει με μια ομάδα που τον πλήγωσε ήδη μια φορά και που έχει αυτή τη στιγμή Δανό τεχνικό στον πάγκο της. Ο ίδιος είναι Νορβηγός, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο τη Ρόσενμποργκ.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος θα επικρατήσει.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT