ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ισαάκ-Σολωμέ δεν ξεχνώ»

Σήμερα είναι η μαύρη επέτειος της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής. Επίσης συμπληρώνεται 20 χρονιά από την άνανδρη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού ο οποίος προσπάθησε να κατεβάσει από τον ιστό το σύμβολο της ντροπής, τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του ξαδέλφου του Τάσου Ισαάκ.

Ο ΠΑΝ. ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ επαναφέρει στην μνήμη μας την θυσία των δυο ιερομαρτύρων:

Ο Αναστάσιος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού είναι δύο παλληκάρια που μαρτύρησαν από τους βάρβαρους τούρκους εγκάθετους τον μαύρο Αύγουστο του 1996. Η μνήμη τους τιμάται από τότε κάθε χρόνο από χιλιάδες Έλληνες και μη, συνεχίζοντας την πορεία που αυτοί οι ήρωες του σύγχρονου Ελληνισμού χάραξαν.

Το 1996, μια πορεία που σκοπό είχε να δώσει το μήνυμα ότι η Κύπρος υποφέρει κάτω από την κατοχή του Αττίλα, λόγω της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974, βρίσκει εμπόδιο τον τουρκικό στρατό, την ψευδοαστυνομία και μεγάλο αριθμό γκρίζων λύκων μαζί με τούρκο«κύπριους». Η απελευθερωτική πορεία των χιλιάδων μοτοσικλετιστών βάφτηκε με αίμα.

Στις 11 Αυγούστου ξεσπούν σε διάφορα οδοφράγματα επεισόδια, αφού η τότε κυβέρνηση Κληρίδη αποφάσισε να σταματήσει την πορεία των μοτοσικλετιστών η οποία ξεκίνησε από το Βερολίνο και ο τερματισμός της θα ήταν η κατεχόμενη Κερύνεια. Ο λόγος που λήφθηκε αυτή η απόφαση ήταν οι απειλές των κατακτητών οι οποίοι διψούσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά για αίμα.

Οι τούρκοι χωρίς δεύτερη σκέψη πυροβολούν τους διαδηλωτές και οι κατοχικές δυνάμεις, μαζί με τους τουρκο«κύπριους» επιτίθονται άνανδρα και απάνθρωπα με μόνο ένα σκοπό, να σκοτώσουν.
Ο Τάσος Ισαάκ με αυτοθυσία σπεύδει να σώσει έναν αδελφό του ο οποίος κινδύνευε από το λιντσάρισμα των τούρκων. Κατάφερε βέβαια, να τον σώσει αλλά ο ίδιος μαρτύρησε από την σατανική μανία των τούρκων και ξεψύχησε ξυλοφορτωμένος μέχρι θανάτου.

Τρεις μέρες μετά, στις 14 Αυγούστου, κηδεύτηκε ο εθνομάρτυρας Ισαάκ. Μετά την ταφή του, ξεκίνησαν επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Ο ξάδερφος του Τάσου, Σολωμός Σολωμού, μη αντέχοντας άλλο να βλέπει την σημαία της ντροπής στα αγιασμένα και ελληνικά χώματα της Κύπρου, οδηγήθηκε σε μια συμβολική αλλά και ηρωική πράξη. Αφού πέρασε το οδόφραγμα, αγνοώντας εντελώς τον θάνατο, ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει τo κόκκινο κουρελόπανο του κατακτητή. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους ισλαμιστές της τουρκίας. Συγκεκριμένα ο δολοφόνος του Σολωμού είναι ο Κενάν Ακίν, ο οποίος όχι μόνο παραμένει ελεύθερος αλλά και «πολιτεύεται» στα κατεχόμενα.

Στις 24 Ιουνίου 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, βάσει του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.

Είκοσι χρόνια μετά, καθήκον του κάθε Έλληνα είναι να απονέμει τιμή και δόξα στους δύο σύγχρονους εθνομάρτυρες της Πατρίδας μας. Δεν πρέπει ουδέποτε κανένας να ξεχάσει και να σταματήσει τον απελευθερωτικό αγώνα. Η Κύπρος είναι ένα νησί 34 αιώνες Ελληνικό και 20 αιώνες Χριστιανικό. Καμιά ισλαμική ημισέληνος και κανένας βάρβαρος Ασιάτης, αγαρηνός, δεν έχει θέση στην Πατρίδα μας.
Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι όσο θα στέκει αυτός ο κόσμος Ελληνική και Ορθόδοξη.

ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT