ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καθρέφτης το γήπεδο

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Ρενάν Μπρεσάν αποτελεί την τέταρτη φετινή μεταγραφή του ΑΠΟΕΛ.

Το βιογραφικό του 27χρονου πολιτογραφημένου Λευκορώσου είναι αρκετά καλό. Ο Μπρεσάν ήταν ο  διακαής πόθος του Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός τεχνικός θεωρεί ότι η μεταγραφή του Βραζιλιάνου ανεβάζει το επίπεδο της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» προσθέτουν στο ρόστερ τους ένα παίκτη με πλούσιες παραστάσεις στην Ευρώπη. Ο Μπρεσάν αγωνίστηκε δύο φορές σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και μια φορά σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ με τα χρώματα της Μπάτε. Είναι ένας παίκτης που ξέρει να αγωνίζεται υπό πίεση και είναι μαθημένος στον πρωταθλητισμό.

Ο Μπρεσάν είναι ένα σύγχρονο δεκάρι για όλες τις δουλειές. Σε σχηματισμό 4-4-2 μπορεί να αγωνιστεί σαν 2ος επιθετικός ενώ στο 4-3-3 (η 4-2-3-1) αγωνίζεται στην θέση του επιτελικού μέσου. Σε κάποια παιχνίδια της Ρίο Άβε έχει αγωνιστεί και λίγο πιο πίσω, σαν οχτάρι.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τεχνίτη ποδοσφαιριστή με έφεση στο σκοράρισμα. Είναι δεξιοπόδαρος και του αρέσει να πατάει πολύ συχνά περιοχή. Είναι σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ. Γενικά διαθέτει πολύ καλά στημένα ενώ δεν διστάζει να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινές αποστάσεις.

Έχει πολύ καλή κάθετη πάσα, βλέπει γήπεδο και σαν Βραζιλιάνος έχει αρκετές επινοήσεις που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο απρόβλεπτη την επιθετική ανάπτυξη των «γαλαζοκιτρίνων».

Εκ πρώτης όψεως, η μεταγραφή του Μπρεσάν φαίνεται να είναι αρκετά καλή όμως θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να τον δούμε αγωνιζόμενο.

Τα βιογραφικά δεν παίζουν μπάλα από μόνα τους. Εξάλλου, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στο πρόσφατο και στο μακρινό παρελθόν, οι οποίοι ήρθαν με μεγάλες περγαμηνές όμως δεν κατάφεραν να διακριθούν στον ΑΠΟΕΛ. Καθρέφτης όλων των ποδοσφαιριστών είναι το γήπεδο.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση