ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Κάνει το όραμα για ιδιόκτητο γήπεδο, πραγματικότητα!

Ο ΑΠΟΕΛ προχωρεί αποφασιστικά για σύγχρονο αθλητικό κέντρο στον χώρο του Μακαρείου

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Τον Ιανουάριο, στην εκδήλωση της ΕΑΚ για την βράβευση των κορυφαίων αθλητών του περασμένου χρόνου, ο πρόεδρος της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο» Πρόδρομος Πετρίδης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είπε ξεκάθαρα ότι στον ΑΠΟΕΛ σκοπεύουν στην δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου και ότι θα χρειαστούν και την συνδρομή της Πολιτείας.

Την επόμενη μέρα (10 Ιανουαρίου) ο κ. Πετρίδης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, αποκάλυψε ότι «πολύ σύντομα θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό το έργο. Υποχρέωση κράτους, Πολιτείας και ΚΟΑ να μας βοηθήσουν όπως έχουν κάνει και με άλλους συλλόγους. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μας απασχολεί. Όχι μόνο να κατασκευαστεί, αλλά και να λειτουργεί όπως πρέπει. Είμαστε σε καλό δρόμο και υπολογίζουμε σε 1-1,5 μήνα να έχουμε καλά νέα γι’ αυτό το θέμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Έχω κάνει πολλές συζητήσεις με τους δύο συμβούλους μου και είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το περασμένο τρίμηνο έχουν γίνει αρκετά και πλέον οι γαλαζοκίτρινοι βάζουν πλώρη για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου χωρητικότητας 18 χιλιάδων θεατών.

Το νέο γήπεδο θα είναι το καλύτερο στην Κύπρο και θα προσφέρει πολλές ανέσεις στους φιλάθλους. Μετά το Πάσχα θα γίνει συνάντηση με την ηγεσία του ΚΟΑ για να κατατεθεί και επίσημα αίτημα για να παραχωρηθεί από το κράτος το Μακάρειο στάδιο και τα βοηθητικά γήπεδα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί Αθλητικό κέντρο με γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστή αίθουσα (στον χώρο που είναι το «Λευκόθεο» και μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Συνολικά το έργο θα κοστίσει 36 εκατομμύρια ευρώ. Η πολιτεία θα συνεισφέρει το ένα τρίτο (12 εκατομμύρια), ενώ άλλα δώδεκα εκατομμύρια θα βάλει πολυεθνική εταιρεία – επενδυτής. Μάλιστα, η Εταιρεία  ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ζήτησε πρόσφατα από μεγάλη τράπεζα στην Κύπρο, δάνειο με εγγύηση το συμβόλαιο με την Cablenet.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X