ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Υπόθεση Ουζόχο: Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι (upd)

Έληξε χωρίς να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης που επιβλήθηκε στον δρ. Κυριάκο Γιάγκου

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στην πολύκροτη υπόθεση του Φράνσις Ουζόχο, η οποία απασχολεί τις τελευταίες βδομάδες όλη την αθλητική επικαιρότητα του νησιού.

Η Αστυνομία προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στη σύλληψη 36χρονης λειτουργού του ΚΟΑ για τα αδικήματα της συνομωσίας για καταδολίευση και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Ακολούθησε η σύλληψη του 41χρονου συζύγου της 36χρονης για τα ίδια αδικήματα. Η 36χρονη αφέθηκε ελεύθερη χθες αργά το βράδυ, ενώ και ο 41χρονος επίσης σήμερα το πρωί της Τετάρτης (13/2).

Ελεύθερος αφέθηκε χθες και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης Κυριάκος Γιάγκου, του οποίου έληξε το 3ημερο διάταγμα κράτησης χωρίς να ανανεωθεί από το επαρχιακό δικαστήριο.

Τετάρτη 13/2:

08:00: Αφέθηκε ελεύθερος ο 41χρονος άνδρας από τη Λευκωσία, σύζυγος της 36χρονης Λειτουργού του ΚΟΑ.

Δείτε όλα όσα εκτυλίχθηκαν την Τρίτη 12/2 στην υπόθεση του Ουζόχο:

00:30 Πριν τα μεσάνυχτα αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος και ο 41χρονος ωστόσο δεν μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε από το γραφείο τύπου της Αστυνομίας.

22:18 Σε λίγο θα αφεθεί ελεύθερος και ο 41χρονος. 

22:16 Αφέθηκε πριν από λίγο ελεύθερη και η 36χρονη λειτουργός του ΚΟΑ και εντός των ωρών θα αφεθεί ελεύθερος και ο 41χρονος άνδρας που είχε συλληφθεί το απόγευμα. 

21:45 Εξέπνευσε το διάταγμα κράτησης του Κυριάκου Γιάγκου και έτσι ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης αφέθηκε ελεύθερος. 

20:20: Σήμερα εκπνέει το διάταγμα 3ημερης κράτησης που επέβαλε το επαρχιακό δικαστήριο στον δρ. Κυριάκο Γιάγκου. Εκτός απροόπτου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος. 

16:00: Και δεύτερη σύλληψη ατόμου από την Αστυνομία για τα αδικήματα της συνομωσίας για καταδολίευση και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Πρόκειται για άνδρα 41 ετών από την Λευκωσία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο άνδρας που συνελήφθηκε είναι ο σύζυγος της 36χρονης.

13:50: Η Αστυνομία ενημέρωσε επίσημα για τη σύλληψη ενός ακόμα προσώπου για τα αδικήματα της συνομωσίας για καταδολίευση και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή είναι γυναίκα, 36 ετών από τη Λευκωσία και είναι Λειτουργός του ΚΟΑ.

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει και δεύτερη σύλληψη προσώπου, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία.

12:50: Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που προκύπτουν, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, ζητήθηκε η έκδοση δύο νέων ενταλμάτων και αναμένεται μέσα στη μέρα να γίνουν δυο νέες συλλήψεις που αφορούν την υπόθεση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

12:40: Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σήμερα (12/2) λήγει το διάταγμα προσωποκράτησης του Αναπληρωτή Προέδρου της Ανόρθωσης, Δρ. Κυριάκου Γιάγκου και δεν έχει ζητηθεί από την Αστυνομία η ανανέωση του. Ως εκ τούτου ο γιατρός αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης, έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του Κυριάκου Γιάγκου. Παρόλο που θα αφεθεί εντός της ημέρας ελεύθερος, αυτό δε συνεπάγεται ότι δε θα κατηγορηθεί μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αστυνομία.

Σε περίπτωση που στοιχειοθετηθούν εναντίον του ποινικά αδικήματα, ο κ. Γιάγκου αναμένεται να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάγκου δεν παραδέχεται τα όσα του καταλογίζονται, αναφέρουν πηγές της εφημερίδας "Η Καθημερινή". Σε σχέση με την υπόθεση, η Αστυνομία διερευνά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, ανάμεσα στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, κλήθηκε για κατάθεση και ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή ο οποίος εξέφρασε άγνοια για το δελτίο υγείας του ποδοσφαιριστή.

Σε ότι αφορά την εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνας εναντίον της Ανόρθωσης κατά του κύρους του αγώνα για αντικανονική συμμετοχή του Νιγηριανού τερματοφύλακα, αυτή είχε οριστεί για τη 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (13/2), ωστόσο πήρε παράταση για τις 15:00, καθώς συνεχώς προκύπτουν νέες εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X