ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Πηλακούτας: «Θα καλυφθεί η θέση ξένου» (ηχητικό)

Τι δήλωσε για το θέμα της αύξησης των ομάδων στο πρωτάθλημα

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τον Δημήτρη Χριστοφόρου για όλα τα θέματα που απασχολούν την Μεγάλη Κυρία.

Αναλυτικά:

Για τον Κάτσαρ και τις μεταγραφές χαμηλού ρίσκου: «Είναι αλήθεια ότι η λογική των μεταγραφών έγιναν με βάση να γνωρίζουν οι παίκτες το κυπριακό πρωτάθλημα ή τουλάχιστον να γνωρίζουμε εμείς περισσότερα πράγματα για αυτούς, ώστε να μην είναι δύσκολη η προσαρμογή τους στο πρωτάθλημά μας, πέραν της προσαρμογής που χρειάζονται για να μπουν στην φιλοσοφία του προπονητή της ομάδας. Ο Κάτσαρ είναι ποιοτικότατος ποδοσφαιριστής και εφ’ όσον περάσει με επιτυχία τις ιατρικές του εξετάσεις θα ανακοινωθεί επίσημα. Είναι παίκτης έμπειρος που αγωνίστηκε στην Χέρτα στην Άλσμπουργκ για περισσότερο από 10 χρόνια στην Μπουτενσλίγκα. Αν ξεδιπλώσει τις αρετές του στο γήπεδο θα μας βοηθήσει στον στόχο μας».

Για το αν είναι πολυθεσίτης ο Κάτσαρ: «Έχουμε πολλούς παίκτες πολυθεσίτες πέραν του Κάτσαρ που αγωνίζεται και ως μέσος και παίζει και κεντρικός αμυντικός. Έπαιξε ρόλο η ποιότητα και η εμπειρία που έχει ο ποδοσφαιριστής για να τον αποκτήσουμε».

Για το γεγονός ότι το ρόστερ είναι ομάδα πρωταθλητισμού: «Όλα αυτά πρέπει να μετουσιωθούν στο γήπεδο. Φυσικά και γνωρίζουμε τι ρόστερ έχουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα καλύτερη από πέρσι που δεν θα πέτυχει μόνο την έξοδο στην Ευρώπη. Η πρώτη επίσημη υποχρέωση μας είναι απέναντι στη Δόξα για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε πανίσχυρο σύνολο για να μπαίνουμε στο γήπεδο και να μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο».

Για μια θέση ξένου που έμεινε κενή: «Θα καλυφθεί σιγουρά η θέση και έτσι θα κλείσει το κενό με τους 15 ξένους/κοινοτικούς που δικαιούμαστε στην ομάδα. Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο για ποια θέση θα ενισχυθούμε. Αξιολογούμε διάφορες περιπτώσεις. Θέλουμε παίκτη που θα αγωνίζεται είτε στα δυο άκρα της άμυνας ή να παίζει και εξτρέμ. Θέλουμε ποδοσφαιριστή πολυθεσίτη που θα μπορεί να βοηθήσει και να δώσει λύσεις σε περισσότερο από μια θέση. Οι περισσότερες γραμμές είναι πλήρεις και διαθέτουν λύσεις ποιοτικές και που μπορούν να αναπληρώσουν παίκτες όταν χρειαστεί. Μπορεί να γίνει προσπάθεια απόκτησης νεαρού παίκτη, είτε ξένου είτε Κύπριου. Θέλουμε παίκτη κάτω των 22, αν μπορεί όμως όντως να βοηθήσει. Πρέπει να υπάρχει αυτή η προϋπόθεση».

Για τα φιλικά: «Δεν έχει βρεθεί άλλος αντίπαλος, αλλά δεν είναι εύκολο να βρούμε ομάδες για φιλικά τέτοια περίοδο αφού όλες οι ομάδες έχουν κλείσει. Επικοινωνήσαμε με ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα, αλλά οι περισσότερες ομάδες έχουν κλείσει τα φιλικά τους. Πέραν από αυτό με την ΑΕΛ δεν έχει βρεθεί κάτι. Aν δεν τα καταφέρουμε μέχρι τέλος της εβδομάδας, τότε μοιάζει δύσκολο να βρούμε άλλη ομάδα πέραν της ΑΕΛ».

Για την αύξηση των ομάδων στο πρωτάθλημα: «Είναι το πιο πολυσυζητημένο θέμα των ημέρων. Δεν εκφράσαμε άποψη κατά ή υπερ. Θα την εκφράσουμε την Δευτέρα. Αλλά είμαστε υπέρ της συζήτησης όμως, που θα γίνει τη Δευτέρα με την ΚΟΠ και τα σωματεία. Αυτό είναι θετικό γιατί θα εκφραστούν θέσεις όλων των σωματείων αφού είναι πολύπλευρο το θέμα και πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με συλλογικότητα και με στόχο να βελτιωθεί το ποδόσφαιρό μας με γεμάτα γήπεδα και να είναι ανταγωνιστικό πρώτα. Εμάς μας απασχολεί και το θέμα το Κυπρίων ποδοσφαιριστών που είναι από τα σημαντικότερα σημεία που μας ενδιαφέρουν ως Ανόρθωση. Πολλά πρέπει να συζητούνται πριν να παρθούν αποφάσεις. Να διασφαλίσουμε ότι το κυπριακό πρωτάθλημα δεν θα γίνει χωρίς οπαδούς. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X