ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Το ρόδι που έσπασε στο «Τσίρειο»

Η ομάδα της Αμμοχώστου έβαλε τέλος σε μια αρνητική παράδοση με το πρόσφατο διπλό στη Λεμεσό

Κυριάκος Τοφή

Η νίκη της Ανόρθωσης απέναντι στην ΑΕΛ στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, κατέρριψε μια αρνητική παράδοση που δημιούργησε η «Μεγάλη Κυρία», επισκεπτόμενη τους γαλαζοκίτρινους στα playoffs από τη χρονιά θέσπισής τους. Γκόρντον Σίλντενφελντ και Ζοάο Βίκτορ έβαλα την υπογραφή τους στην, μόλις, πρώτη επικράτηση των κυανολεύκων της Αμμοχώστου επί της λεμεσιανής ομάδας σε δεύτερη φάση πρωταθλήματος και αφού προηγήθηκαν τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες.

Προσεγγίζοντας με ένα μεγαλύτερο φακό την ΑΕΛ ως αντίπαλο της Ανόρθωσης σε φάση playoffs αυτή ήταν η δεύτερη νίκη συνολικά μιας και χαμόγελα συνόδεψαν και την εντός έδρας μονομαχία της διετίας 2008-2009. Το στατιστικό αυτό μαρτυρά από τη μια τις κάκιστες επιδόσεις της ομάδας της Αμμοχώστου σε δεύτερες φάσεις πρωταθλημάτων, όπως επίσης και την αλλαγή καταστάσεων που προκύπτει μετά τη φετινή πορεία που δείχνει να επαναφέρει τους κυανόλευκους και στα κύπελλα Ευρώπης.

Το διπλό στο «Τσίρειο» ήταν η 19η νίκη της Ανόρθωσης σε διαδικασία playoffs από τη διετία 2007-2008 και έπειτα και μόλις η δεύτερη στο εν λόγω γήπεδο μετά από άλλες πέντε μονομαχίες απέναντι στον Απόλλωνα. H «Μεγάλη Κυρία» θα επισκεφτεί φέτος άλλες δύο φορές τη Λεμεσό με σκοπό να αντιμετωπίσει την έτερη ομάδα της πόλης για το πρωτάθλημα αλλά και για τον επαναληπτικό προημιτελικό για το θεσμό του κυπέλλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X