ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Το εναλλακτικό πλάνο εν όψει ντέρμπι

Η ενδεχόμενη απώλεια Άλβες επηρεάζει το σκηνικό

Κυριάκος Τοφή

Η αναχώρηση του Άντρε Άλβες για την πατρίδα του με άδεια της διοίκησης, τον καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς το οποίο θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ την ερχόμενη Δευτέρα. Το απρόσμενο αυτό περιστατικό, ενδεχομένως να αποτελέσει μια συγκυρία που θα ενισχύσει ένα εναλλακτικό πλάνο δράσης που φαίνεται να έχει ο Ρόνι Λέβι στο μυαλό του.

Στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης με τον Άρη την περασμένη Κυριακή, ο Ισραηλινός τεχνικός απέσυρε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, χρίζοντας τον Σεκού Σισέ ως κεντρικό επιθετικό με τους Καλό και Αμπντουλάγιεφ να τον πλαισιώνουν. Με τον ευέλικτο αυτό τρίδυμο, ο Λέβι έδωσε ταχύτητα στην επίθεσή του, γεγονός που προσπάθησαν οι ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής να αξιοποιήσουν με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Ο ψήφος εμπιστοσύνης σε ένα αριθμό δεκαπέντε ποδοσφαιριστών που πρόλαβαν να αγωνιστούν στις τρεις πρώτες στροφές, αναμένεται να ανανεωθεί

Η πιθανή λοιπόν απώλεια του Άλβες, μειώνει τις επιλογές του προπονητή για τη θέση του φορ περιοχής, εάν και ο Βραζιλιάνος δεν διεκδικούσε θέση στο αρχικό σχήμα, ευθύς εξ αρχής. Σε κάθε περίπτωση όμως μειώνει τη δυνατότητα για αλλαγές στη γραμμή κρούσης κατά τη διάρκεια του αγώνα, γεγονός που δύναται να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της Ανόρθωσης, ο Ισραηλινός τεχνικός δεν ήταν θιασώτης του παιχνιδιού με ένα βαρύ φορ περιοχής, πλην των περιπτώσεων που επιστράτευσε τον Εμίλ Ζούλα. Ο ψήφος εμπιστοσύνης σε ένα αριθμό δεκαπέντε ποδοσφαιριστών που πρόλαβαν να αγωνιστούν στις τρεις πρώτες στροφές, αναμένεται να ανανεωθεί, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία για διαφοροποιήσεις στην επιθετική τριπλέτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση