ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Ψάχνοντας το αντίδοτο στο ντεφορμάρισμα του Ράγιο

Ο Γιούργκεν Στρέπελ ανακατεύει την τράπουλα στη μεσαία γραμμή

Κυριάκος Τοφή

Οι αλλαγές στις οποίες κατέφυγε ο Γιούργκεν Στρέπελ στον πρώτο φετινό αγώνα για το θεσμό του κυπέλλου, δεν επηρέασαν την αποτελεσματικότητα αλλά και την ουσιαστικότητα του συνόλου, με την Ανόρθωση να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση με κροατική σφραγίδα. Σε σχέση με την επικράτηση επί του Ερμή Αραδίππου, ο Ολλανδός τεχνικός επιστράτευσε τον Ιβάν Βάργκιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Παναγιώτη Αρτυματά στο κέντρο της άμυνας, τον Νικόλα Εγγλέζου στο αριστερό άκρο, τον Ντάνιελ Πράνιτς στον άξονα και τον Φύτο Κυριάκου στα άκρα της επίθεσης.

Σημείο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι εκτός αρχικής εντεκάδας αλλά και αποστολής έμεινε ο Ρούμπεν Ράγιο, με τον διάδοχο του Ρόνι Λέβι να εφαρμόζει για άλλη μια φορά ένα σχηματισμό στη μεσαία γραμμή κατά τον οποίον ο Ζοάο Βίκτορ έχει μπροστά του δύο συμπαίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στην ίδια ευθεία.

Διαβάστε επίσης:  Η βελτίωση έρχεται και μέσω του πάγκου

Ντάνιελ Πράνιτς και Έρβιν Κοφί πλαισίωσαν τους τρεις συμπαίκτες τους οι οποίοι αγωνίστηκαν στη γραμμή κρούσης και δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα, γεγονός το οποίο ο δεύτερος έπραξε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιούργκεν Στρέπελ έχει διαγνώσει την αγωνιστική πτώση του Ρούμπεν Ράγιο και ψάχνει αντίδοτο, επιλέγοντας το σχηματισμό με το «ανάποδο τρίγωνο» το οποίο του επιτρέπει να αξιοποιήσει με καλύτερο τρόπο το ρόστερ.

Άλλωστε στις θέσεις αυτές δοκιμάστηκε τόσο ο Γιώργος Οικονομίδης, όσο και ο Νικόλας Εγγλέζου και αυτό που μένει να δούμε είναι το κατά πόσο θα συνεχίσει να υλοποιείται και σε αγώνες με περισσότερες απαιτήσεις, όπως αυτός με τη Δόξα Κατωκοπιάς την ερχόμενη Κυριακή.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X