ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Νιάτα, κότσια, αποφασιστικότητα

Ματθαίου, Αρτυματάς και Πηλέας, πήραν το βάπτισμα του πυρός κάτω από δύσκολες καταστάσεις

Κυριάκος Τοφή

Όταν το καλοκαίρι ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Ανόρθωσης στρεφόταν στην ενίσχυση του ντόπιου στοιχείου και μάλιστα με ηλικίες τέτοιες που είχαν και επενδυτικό χαρακτήρα, ικανοποιήθηκε ταυτόχρονα μια... λαϊκή απαίτηση των τελευταίων ετών η οποία ήθελε και απαιτούσε στρατολόγηση Κύπριων ποδοσφαιριστών στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε οι πάμπολλοι ξένοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν έφεραν επιστροφή στις επιτυχίες, αλλά περιόρισαν τις ευκαιρίες στο ντόπιο προϊόν.

Παναγιώτης Αρτυματάς, Νικόλας Ματθαίου και Κώστας Πηλέας ήταν η νεανική τριάδα που επιλέχθηκε για ενισχύσει το ρόστερ της «Μεγάλης Κυρίας» με την έβδομη αγωνιστική να αποτελεί ορόσημο ως προς την ενεργοποίηση και των τριών. Στα φιλικά προετοιμασίας ο πρώτος διεκδίκησε αρκετό χρόνο συμμετοχής τουλάχιστον μέχρι την έλευση του Ντουγκλάο, ο οποίος ήταν λογικό να πάρει άμεσα φανέλα βασικού. Ο Αρτυματάς πήρε το βάπτισμα του πυρός στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος ωστόσο για καλή του τύχη, ο Ντε Καμάργκο αστόχησε στο πέναλτι.

κανοποιήθηκε ταυτόχρονα μια... λαϊκή απαίτηση των τελευταίων ετών η οποία ήθελε και απαιτούσε στρατολόγηση Κύπριων ποδοσφαιριστών στην πρώτη γραμμή

Τα πρώτα του αγωνιστικά μέτρησε απέναντι στην ΑΕΚ ο Ματθαίου ο οποίος πρόλαβε να βάλει την υπογραφή του στο πέρασμα από την «Αρένα». Λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνστικό χώρο, ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ ακραίος επιθετικός, ήταν αυτός που μοίρασε την τελική πάσα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, σώζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τελευταίος χρονικά που πήρε το βάπτισμα του πυρός ήταν ο Κώστας Πηλέας ο οποίος επιστρατεύτηκε στο ντέρμπι απέναντι στον Απόλλων, προς αποκατάσταση της τετράδας στα μετόπισθεν μετά την αποβολή του Σιβού. Παρά τις δυσκολίες της αναμέτρησης, ο νεαρός ακραίος αμυντικός περιορίσε την δραστηριότητα του Γιάκολιτς, χωρίς όμως να δείξει οποιεσδήποτε επιθετικές αρετές, λόγω ακριβώς και του αριθμητικού μειονεκτήματος της «Μεγάλης Κυρίας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση