ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Με ποιότητα και προϋπολογισμό πρωταθλητισμού

Ματιές στο ανώτατο σκαλί ρίχνει η «Μεγάλη Κυρία»

Κυριάκος Τοφή

Η επιστροφή στα κύπελλα Ευρώπης μετά από μια πενταετία ήταν αποτέλεσμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς που έγινε πέρσι στο κυανόλευκο στρατόπεδο, με το βασικό κορμό που δημιουργήθηκε, να ενισχύεται από ποιοτικές μονάδες. Η παραμονή του Μίχαλ Ντούρις και ο ερχομός του Ρικάρντο Λαβόρδε ήταν δύο γεγονότα τα οποία σκόρπισαν ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της «Μεγάλης Κυρίας», ανεβάζοντας τις προσδοκίες αλλά και τον προϋπολογισμό σε επίπεδα πρωταθλητισμού.

Ιδιαίτερα μετά τον άδοξο αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, η επιστροφή στους τίτλους είναι το μοναδικό αντίδοτο ώστε μια σεζόν που ξεκινά με μουρμούρα που φτάνει στα όρια της αμφισβήτησης, να τελειώσει με θετικό πρόσημο. Ουσιαστικά ο Αριέλ Αρούς ήταν η μοναδική περίπτωση που δεν παρέμεινε από αυτές που ο Ρόνι Λέβι ήθελε να διατηρήσει, με την αμυντική γραμμή η οποία απέσπασε πέρσι επαίνους για την αποτελεσματικότητά της, να παραμένει ουσιαστικά αναλλοίωτη.

Η στείρα δεκαετία από πλευράς τίτλων είναι κάθε άλλο παρά τιμητική για τη «Μεγάλη Κυρία» η οποία έδειξε και πέρσι τάσεις πρωταγωνιστικές, ωστόσο η έλλειψη βάθους ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν επέτρεψε το ντεμαράζ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Βέβαια ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει με τον κόσμο της ομάδας να ζητά μια χειροπιαστή διάκριση, κάτι που είχε πετύχει για τελευταία φορά ο Ανδρέας Παντελή με την εμπλοκή του στα διοικητικά δρώμενα της προσφυγικής ομάδας.

Ο Ρόνι Λέβι έχει φέτος σαφώς περισσότερες επιλογές με τους Νίκα Κατσαράβα, Ρικάρντο Λαβόρδε και Γκόικο Κάτσαρ να ξεχωρίζουν, αποτελώντας μάλιστα είτε γνώριμες λύσεις, είτε έμπειρες λύσεις και πλέον εξαρτάται από τον ίδιο και τη δουλειά του, κατά πόσο μπορεί να φτάσει μακριά. Η εκμετάλλευση του «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι ένα επιπρόσθετο ζητούμενο, εκεί όπου η Ανόρθωση βελτίωσε σημαντικά τα περσινά της στατιστικά, γνωρίζοντας ουσιαστικά τρεις ήττες στο φινάλε της σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X