ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Κατεργάζεται το γαλλικό διαμάντι

Ο Έρβιν Κόφι ήρθε αθόρυβα αλλά φρόντισε να κερδίσει νωρίς τις εντυπώσεις

Κυριάκος Τοφή

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος του 2018 έφερε πρώτα την αποδυνάμωση και μετά την ενδυνάμωση στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης, μιας και η παραχώρηση του Αμπντουλάχι Σιβού στην τουρκική Μπούρσασπορ, ανάγκασε τον Ρόνι Λέβι να ζήσει στιγμές Ιανουαρίου... 2017. Τότε ο Ισραηλινός τεχνικός είχε αναγκαστεί να αποχωριστεί τον Ίσμαελ Γκονσάλβες ο οποίος πωλήθηκε στην σκωτσέζικη Χαρτς, ενώ πρόσφατα ένας άλλος Αφρικανός, σάλπαρε για άλλες πολιτείες αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Η ικανότητα του Νιγηριανού να ανταποκρίνεται σε περισσότερες από μια θέσεις, κατέστησε εξαιρετικά δύσκολο το έργο αντικατάστασής του, ωστόσο μετά την αποχώρησή του, το όνομά του δεν έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων για αγωνιστικά θέματα... ποτέ. Εκεί που κάποιος θα ανέμενε ότι οι φίλοι της Ανόρθωσης θα πεθυμούσαν γρήγορα το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, μάλλον τον έχουν ξεχάσει γρήγορα και αυτό πιστώνεται στον τρόπο ενίσχυσης κατά τη χειμερινή μεταγραφή περίοδο.

Η Ανόρθωση εν τέλει προχώρησε στην απόκτηση όχι ενός, αλλά δύο δεξιοπόδαρων ακραίων αμυντικών με τον Έρβιν Κόφι να παίρνει πρώτος το αεροπλάνο για Κύπρο. Ο Γάλλος αγωνίστηκε βασικός απέναντι στην Πάφο FC αλλά γρήγορα έχασε τη θέση του βασικού από τον εμπειρότερο Άντραζ Στρούνα. Παρόλ' αυτά ο τραυματισμός του Ντουγκλάο έφερε νέες ανακατατάξεις στην αμυντική γραμμή με τον Σλοβένο να μετατοπίζεται στο πλευρό του Γκόρντον Σίλντεφελντ και τον 23χρονο Κόφι να παίρνει ξανά θέση στο αρχικό σχήμα.

Στις απαιτητικές αναμετρήσεις με ΑΕΛ, Απόλλωνα, ΑΕΚ και Ομόνοια, ο νεαρός Γάλλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει ποιοτικούς ακραίους επιθετικούς και να τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Γρήγορα έχει κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου της Ανόρθωσης και στο πρόσωπό του δεν βλέπουν απλώς έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να προσφέρει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά μπορεί στο άμεσο μέλλον να φέρει και χρήμα στα ταμεία με ενδεχόμενη πώλησή του.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X