ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Η ολλανδική σχολή και το κυανόλευκο ρόστερ

Ο Γιούργκεν Στρέπελ σηκώνει μανίκια

Κυριάκος Τοφή

Η διαφαινόμενη συνεργασία με τον Γιούργκεν Στρέπελ και το γεγονός ότι ο Ολλανδός τεχνικός βάση του δείγματος που υπάρχει για την προπονητική του καριέρα, αποτελεί θιασώτη της σχολής της πατρίδας του, προϊδεάζει για μιαν Ανόρθωση η οποία θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Βέβαια ο 49χρονος προπονητής παραλαμβάνει και καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ το οποίο δεν έχει δομηθεί από τον ίδιο και είναι εύλογο κάποια στιγμή να προβληθεί ως επιχείρημα το γεγονός αυτό, ιδιαίτερα εάν οι προσδοκίες δεν επαληθευτούν.

Οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι στη γραμμή κρούσης, βοήθησαν στην ποιοτική αναβάθμιση των επιλογών, ωστόσο τις μείωσαν αριθμητικά. Η «Μεγάλη Κυρία» είχε ξεκινήσει τον περσινό μαραθώνιο με τους Άντρε Άλβες και Αμπουμπακάρ Καμαρά για την κορυφή της επίθεσης, ενώ φέτος έχει τον Μίχαλ Ντούρις ο οποίος διένυσε ένα εξαιρετικό εξάμηνο, αλλά και τον Νίκα Κατσαράβα ο οποίος θεωρητικά δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στην κυπριακή πραγματικότητα.

Από εκεί και πέρα, μαντήλι κούνησαν οι Μιγκέλ Παλάνκα, Καλό και Αράζ Αμπντουλάγιεφ οι οποίοι θεωρούνταν πρωτοκλασάτες λύσεις ακραίων επιθετικών και στη θέση τους αποκτήθηκαν οι Ρικάρντο Λαβόρδε και Μπέκα Μικελτάτζε. Η παραμονή του Σεκού Σισέ είναι το μοναδικό στοιχείο το οποίο θυμίζει την περσινή γραμμή κρούσης των κυανολεύκων της Αμμοχώστου, ωστόσο ακόμα και ο Ιβοριανός έχει χάσει τη φανέλα του βασικού.

Ο Γιούργκεν Στρέπελ καλείται να επαναξιολογήσει την αγωνιστική κατάσταση των πιο πάνω μονάδων και να επιλέξει εκείνες που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το δικό του πλάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X