ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Η εσωστρέφεια και το παράδειγμα του 2012

Η ισοπαλία απέναντι στην Πάφο FC επανέφερε τη μουρμούρα για τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό

Κυριάκος Τοφή

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι ο πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός από την αλβανική Λάτσι, στοιχειώνει την Ανόρθωση και τον Ρόνι Λέβι, στον οποίον καταλογίζονται οι πλείστες ευθύνες. Παρόλ' αυτά η ομάδα της Αμμοχώστου έχει ήδη γυρίσει σελίδα μαζεύοντας το πρώτο τρίποντο της χρονιάς με αντίπαλο τη Δόξα Κατωκοπιάς και έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στην Πάφο, ωστόσο το ζητούμενο δεν ήρθε. Η υποχώρηση μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού δεν άρεσε και η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου και μιας και αυτή ήταν η τελευταία γεύση... ένα κλίμα εσωστρέφειας κυριαρχεί.

Το παρελθόν δεν μπορεί να διορθωθεί ωστόσο αυτό που μπορεί να γίνει προκειμένου η φετινή σεζόν να έχει θετικό πρόσημο, είναι η προσήλωση στους εγχώριους τίτλους. Οι δύο βαθμοί που έμειναν στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν έφεραν κάτι παραγωγικό αλλά από την άλλη πλευρά δεν σημαίνουν και το τέλος του κόσμου, όταν μπορστά απλώνεται ένας μακρύς αγωνιστικός δρόμος.

Οι συνθήκες μοιάζουν με αυτές του 2012 και ενδεχομένως να είναι ακόμα χειρότερες

Οι συνθήκες μοιάζουν με αυτές του 2012 και ενδεχομένως να είναι ακόμα χειρότερες όταν με τον Ρόνι Λέβι στον πάγκο, η Ανόρθωση δέχθηκε τον αποκλεισμό από την Ντίλα Γκόρι. Ουδείς ανέμενε ότι το εκτός έδρας 0-1 δεν θα ήταν αρκετό και τα όσα έγιναν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», κοστίζουν ακόμα και μια πενταετία αργότερα.

Το θετικό της σεζόν εκείνης, ήταν η άμεση ανασύνταξη και η πορεία πρωταθλητισμού για τουλάχιστον είκοσι αγωνιστικές, με τον τίτλο του πρωταθλητή να έμοιαζε άχαστος. Παρόλ' αυτά η έλλειψη πρωτοκλασάτων λύσεων και η αδυναμία συγκρότησης μιας αξιόμαχης εντεκάδες σε σχηματισμό 4-4-2, στέρησαν τη δυνατότητας ενός ντεμαράζ.

Φέτος όμως οι ποιοτικές λύσεις φτάνουν και περισσεύουν, με ζητούμενο την επιστράτευση όλου του ρόστερ με την αποκατάσταση όσων έχουν μείνει πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X