ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Η δημιουργικότητα και ο παρτενέρ του Βίκτορ

Ο αρχηγός της «Μεγάλης Κυρίας» αναζητεί στήριγμα στη μεσαία γραμμή

Κυριάκος Τοφή

Η απόδοση της μεσαίας γραμμής της «Μεγάλης Κυρίας» είναι αυτή που έχει συγκεντρώσει την περισσότερη συζήτηση στους τέσσερις φετινούς επίσημους αγώνες, εντός και εκτός συνόρων, με τα σχόλια να μην περιορίζεται στην τοποθέτηση, ή όχι, του Ρούμπεν Ράγιο ως επιτελικού μέσου. Οι χαμηλές στροφές στον τομέα της δημιουργίας και παράλληλα η έλλειψη συνέπειας στο πέρασμα κάθετων μεταβιβάσεων στην πλάτη της εκάστοτε αντίπαλης άμυνας, έχουν περιορισεί τη δράση των μονάδων που αποτελούν τη γραμμή κρούσης.

Απέναντι στην ΑΕΛ, ο Ρόνι Λέβι θα έχει τον Γκόικο Κάτσαρ ως επιπλέον λύση, μιας και ο Σέρβος ξεπέρασε το πρόβλημα που δεν του επέτρεψε να ενισχύσει το πλάνο στο «Στέλιος Κυριακίδης». Η θητεία του στο γερμανικό πρωτάθλημα και η εμπειρία που έχει αποκομίσει, είναι ένα αντικείμενο το οποίο ο Ισραηλινός τεχνικός της Ανόρθωσης θέλει να εκμεταλλευτεί, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

Βέβαια η παρουσία του Γκόικο Κάτσαρ στο αρχικό σχήμα την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, έχοντας υπόψη ότι από τον Ζοάο Βίκτορ «ξεκινά» η τριάδα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Νόσα Ιγιεμπόρ έχει πάρει αρκετές ψήφους εμπιστοσύνης. Την ίδια στιγμή, ελάχιστα αγωνιστικά λεπτά μετρά ο Γιώργος Οικονομίδης ο οποίος δεν παύει να αποτελεί μια επιλογή, όπως και ο Ντάνιελ Πράνιτς, για τον οποίο ο Ρόνι Λέβι, φαίνεται να έχει ένα άλλο σχέδιο σε σχέση με πέρσι.

Η αδυναμία διακριθέντων στα άκρα της επίθεσης, δεν αποκλείεται να οδηγήσει ξανά σε μετατόπιση του Ρούμπεν Ράγιο στον άξονα, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα της εντεκάδας σε κάποιον μέσο ποδοσφαιριστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X