ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Εφιάλτης από τα έντεκα βήματα

Τρία χαμένα πέναλτι παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας

Κυριάκος Τοφή

Η διαφορά μεταξύ νίκης και ισοπαλίας στην πρόβα τζενεράλε της Ανόρθωσης εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων, κρεμόταν από μια κλωστή και εν τέλει η πλάστιγγα έγειρε προς τη συνθηκολόγηση. Βάση της εξέλιξης του αγώνα και το χρονικό σημείο στο οποίο καταγράφηκε το κερδισμένο πέναλτι του Μίγκελ Παλάνκα, από τα πόδια του Ρούμπεν Ράγιος εξαρτήθηκε το κατά πόσο η περίοδος προετοιμασίας θα έκλεινε με νίκη ή όχι. Ο Ισπανός μέσος νικήθηκε από τον Νουρεντινόφσκι στη μάχη από την άσπρη βούλα και εν τέλει το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Αυτό που προβλημάτισε τον Ρόνι Λέβι δεν ήταν η απώλεια της νίκης ψυχολογίας αλλά το γεγονός ότι είδε για τρίτη φορά ποδοσφαιριστή του να αστοχεί από τα έντεκα βήματα. Πριν το χαμένο πέναλτι του Ράγιος, καταγράφηκε άστοχη προσπάθεια του Καμαρά επί βουλγαρικού εδάφους, αλλά και αυτή του Πράνιτς στον αγώνα της Τετάρτης με τον Εθνικό. Σαφέστατα η δημιουργία μιας κατάστασης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ψυχολογικό κομμάτι, χρίζει άμεσης αντιμετώπισης μιας και τα επίσημα παιχνίδια πλέον απέχουν μια ανάσα.

Μπορεί η μονομαχία από τα έντεκα βήματα να φαντάζει κάτι εύκολο ή κάτι στο οποίο έχει το πάνω χέρι ο εκτελεστής, ωστόσο στην περίπτωση των ποδοσφαιριστών της «Μεγάλης Κυρίας», το σερί αυτό μεταβιβάζει την πίεση στον επόμενο επιλαχόντα. Ήδη τρεις ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την εσχάτη των ποινών σε γκολ σε φιλικό επίπεδο και έτσι απαιτείται άμεση ανασύνταξη και δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X