ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Δύσκολο αλλά όχι απαγορευτικό

Η παραμονή του Μίχαλ Ντούρις στην Κύπρο δεν πρέπει να θεωρείται χαμένη από χέρι

Κυριάκος Τοφή

Οι ματιές που ρίχνουν οι ιθύνοντες της «Μεγάλης Κυρίας» προς τη νέα χρονιά, εστιάζονται αλλά δεν περιορίζονται στην αμυντική γραμμή. Το κροατικό δίδυμο των Ντάνιελ Πράνιτς και Γκόρντον Σίλντενφελντ θα είναι κάτοικοι Κύπρου για τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο, ενώ στη διακριτή ευχέρεια της Ανόρθωσης είναι η επέκταση της συνεργασίας με τον Ντουγκλάο.

Από εκεί και πέρα ένα όνομα που απασχολεί είναι και αυτό του Μίχαλ Ντούρις με τον Σλοβάκο επιθετικό να αποτελεί τον πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή της ομάδας στο θεσμό του πρωταθλήματος, σκοράροντας εφτά γκολ, όσα και ο Ζοάο Βίκτορ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός αγωνίζεται ως γνωστόν ως δανεικός από τη ρωσική Όρεμπρουγκ γι’ αυτό και η παραμονή του κρίνεται δύσκολη, αλλά όχι απαγορευτική.

Τη δεδομένη στιγμή η ρωσική ομάδα βρίσκεται σε θέση που κερδίζει την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία της χώρας και τα δεδομένα μαρτυρούν ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα συμμετέχει σε μπαράζ ανόδου. Εάν η Όρεμπρουγκ τα καταφέρει τότε θα αυξηθεί και ο επιτρεπόμενος αριθμός ξένων ποδοσφαιριστών γεγονός που θα λειτουργήσει στα υπέρ του Ντούρις. Βέβαια τίθεται το ερώτημα του κατά πόσο ο Σλοβάκος ταιριάζει στο πλάνο της πρώτης κατηγορίας και όχι της δεύτερης.

Από εκεί και πέρα εμπόδιο αποτελεί και το ψηλό συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, το οποίο όμως δύναται να ξεπεραστεί εάν ανανεωθεί ο δανεισμός του και η Ανόρθωση επωμιστεί μέρος αυτού. Συμπερασματικά μπορεί η περίπτωση του Σλοβάκου επιθετικού να παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, ωστόσο από πλευράς των κυανολεύκων της Αμμοχώστου, τα όπλα δεν θα κατατεθούν εύκολα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X