ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Το μοντέλο «Παντελή»

Η αλλαγή στην προεδρία της εταιρίας της Ανόρθωσης, έφερε αυτόματα και μια νεά τάξη πραγμάτων ως προς τον τρόπο λειτουργίας του σωματείου. Ο Ανδρέας Παντελή επανήλθε στα διοικητικά δρώμενα μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του το 2008 και ενώ η «Μεγάλη Κυρία» διάνυσε τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Χρίστο Πουλλαϊδη. Ο τελευταίος είχε την πρόθεση και το όραμα να δει μιαν Ανόρθωση να μεγαλουργεί, ωστόσο όπως ο ίδιος ανέφερε, ο κυριότερος λόγος αποχώρησής του ήταν η αδυναμία να προσφέρει στην ομάδα με συνέπεια. Τα συχνά του ταξίδια στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, παγοποιούσαν τις εξελίξεις στο σωματείο και αναμφίβολα αυτή η κατάσταση δεν άρμοζε σε μια ομάδα που ήθελε να έχει πρωταγωνιστικές τάσεις.

Η νέα τάξη πραγμάτων

Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Παντελή στην εξαγγελία του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε σε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του σωματείου. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στον τρόπο υλοποίησης του προγραμματισμού κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, η οποία ξεκίνησε δειλά-δειλά και πλέον κορυφώνεται με τις τελευταίες πινελιές με εντεκαδάτες μονάδες. Η αμεσότητα με την οποίαν λειτούργησε και λειτουργεί η «Μεγάλη Κυρία» στην διεκπεραίωση των μεταγραφικών στόχων που έχουν τεθεί, αλλά και η ευελιξία όταν τα πράγματα δεν πήραν θετική τροπή, φανερώνει του λόγου το αληθές.

Τα ναυάγια και το σχέδιο βήτα

Ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας, τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις έφτασαν μια ανάσα από το να φορέσουν τη φανέλα με το φοίνικα, αλλά την υστάτη κάτι πήγε στραβά. Σε μια θέση που οι αποχωρήσεις των Αγκιλάρ, Καλδερόν και Ερέρο ουσιαστικά εκμηδένισαν τις διαθέσιμες λύσεις, υπήρξε η νηφαλιότητα διαχείρισης των ναυαγιών με Φαμπρίτσιο, Ρόδας και Σάαντ με τα... καλύτερα να έρχονται μιας και οι Σίλντεφελντ και Ντουγκλάο θεωρούνται και αυτοί παίκτες γραμμής και με παραστάσεις από μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στο αεροπλάνο για παίκτες και υπογραφές

Αυτό που δεν δίστασε να κάνει τουλάχιστον δύο φορές ο διοικητικός ηγέτης της «Μεγάλης Κυρίας» ήταν να μπει στο αεροπλάνο και να επιστρέψει στην Κύπρο και με υπογραφές αλλά και με ποδοσφαιριστή. Χρονικά η πρώτη περίπτωση αφορούσε την επίσκεψή του στη Βουλγαρία μιας και οι συζητήσεις με το δίδυμο Μανόλεφ-Μπουντόροφ μακρυγόρησαν υπερβολικά και εν τέλει οι επιδέξιοι χειρισμοί του Ανδρέα Παντελή, τον έφεραν να επιστρέφει στην Κύπρο αν μη τι άλλο όχι με άδεια χέρια, μιας και έκλεισε το κεφάλαιο Ιβάν Μπανταλόφσκι.

Εν συνεχεία ήταν το ταξίδι-αστραπή στην Κροατία, από όπου ήρθε και το μεγαλύτερο όνομα του καλοκαιριού όχι μόνο για την Ανόρθωση, αλλά ίσως και για το Κυπριακό πρωτάθλημα. Ο Γκόρντον Σίλντεφελντ άξιζε και με το παραπάνω την απόφαση του προέδρου της εταιρίας να επισκεφτεί την χώρα του και να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα, επιστρέφοντας μάλιστα στο νησί, συνοδεύοντας τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Οι πρώτες νίκες σε... ντέρμπι

Η διαδικασια διεκδίκησης ποδοσφαιριστών για τους οποίους υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, έφερε την Ανόρθωση σε δυσχερή θέση. Ο περιορισμένος προϋπολογισμός δεν επέτρεπε την οικονομική υπέρβαση τουλάχιστον για περιπτώσεις που μελετήθηκαν τον μήνα Ιούνιο και τουλάχιστον όσον αφορά το δίδυμο Χατζηβασίλη και Ζελάγια, ο Απόλλωνας ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα.

Παρόλ’ αυτά η ανασύνταξη δεν άργησε και σε δύο άλλες περιπτώσεις υποσχόμενων Κύπριων ποδοσφαιριστών, η Ανόρθωση κατάφερε να πετύχει τις πρώτες τις νίκες σε... ντέρμπι. Αρχικά ήταν η προσπάθεια απόσπασης υπογραφής του Παναγιώτη Αρτυματά, αδελφού του Κωστάκη Αρτυματά, ο οποίος εκδήλωσε επιθυμία για επαναπατρισμό. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που επέδειξε ενδιαφέρον για τον νεαρό Παραλιμνίτη κεντρικό αμυντικό, ωστόσο η «Μεγάλη Κυρία» αυτή που κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Αργότερα ήταν η διεκδίκηση του Νικόλα Ματθαίου με τον ΑΠΟΕΛ, με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να καταλήγει ως δανεικός για ένα χρόνο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Προτεραιότητα σε γνώριμες αγορές

Ιδιαίτερα οι πρώτες κινήσεις στο μεταγραφικό σχεδιασμό, ήταν φανερό ότι έγιναν μέσα στα πλαίσια του πεδίου γνώσης των Ανδρέα Παντελή και Ρόνι Λέβι. Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης επέλεξε τον Ιβάν Μπανταλόφσκι από τη Βουλγαρική αγορά, ενώ φλέρταρε με τους Μποντούροφ και Μανόλεφ, σε μια χώρα που έχει διασυνδέσεις λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων.

Ο Ισραηλινός τεχνικός έθεσε ευθύς εξ αρχής ως νούμερο ένα στόχο για αντικαταστάτη του Γιάν Κόπριβετς τον συμπατριώτη του Αριέλ Αρούς, με τον οποίον συνεργάστηκε στο παρελθόν στη χώρα του. Ακόμα και το ονόμα του Φαμπρίτσιο ο οποίος αποτέλεσε και αυτός επιλογή από τις πρώτες για τον Ρόνι Λέβι, προερχόταν από το Ρουμανικό πρωτάθλημα, στο οποίο ο τεχνικός της Ανόρθωσης, θήτευσε δις.

Η απομάκρυνση του Αλμπέρτο Μπενίτο από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, όπως και αρκετών Ισπανών ποδοσφαιριστών, δεν αποτέλεσε αυτόματα και το τέλος με την εν λόγω αγορά. Από το δυτικό άκρο της Ευρώπης η Ανόρθωση ψώνισε τον Μιγκέλ Παλάνκα και βολιδοσκόπησε τον Έκτορ Ρόδας με μόνο όμως μια από τις δύο περιπτώσεις να έχουν αίσιο τέλος.

 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X