ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Καλώς τον Παλάνκα

Ο Μιγκέλ Παλάνκα μέτρησε ακόμη περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στο πέμπτο φιλικό προετοιμασίας της Ανόρθωσης για τη φετινή περίοδο και κατάφερε και να περάσει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων και να ανοίξει λογαριασμό έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός ήταν αυτός που πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ τα οποία βοήθησαν την «Μεγάλη Κυρία» να φτάσει στην τρίτη ανεπίσημη νίκη και πρώτη επί Βουλγαρικού εδάφους, με αντίπαλο την Αλτίν Ασίρ από το Τουρκμενιστάν.

Παρά την αργοπορημένη ένταξή του στους αγώνες, ο Παλάνκα δεν παύει να αποτελεί μια από τις φετινές επιλογές οι οποίες κουβαλούν ένα αξιόλογο βιογραφικό στην πλάτη τους. Διανύοντας το 29ο έτος της ηλικίας του, ο Ισπανός έχει έρθει στην Κύπρο με σκοπό να κάνει τη διαφορά στα άκρα της επίθεσης, τα οποία τη δεδομένη στιγμή θεωρούνται μια από τις θέσεις που χρίζουν περαιτέρω ενίσχυσης. Πλην του πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, στη θέση αυτή μπορούν να συνεισφέρουν οι Καλό, Ματθαίου και Κυριάκου, ωστόσο άλλο ποσότητα και άλλο ποιότητα.

Το ανεπίσημο, έστω, γκολ που πέτυχε ο Ισπανός στο χθεσινό φιλικό, αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά πρωτίστως στη ψυχολογία του. Απέναντι στον ΠΑΟΚ έδειξε να έχει γερά πατήματα και ζωηράδα ώστε να επανέλθει σε μια αγωνιστική χρονιά με μεγάλο αριθμό συμμετοχών και αυτό ακριβώς το κίνητρο αποτελεί σύμμαχο του Ρόνι Λέβι. Άλλωστε αγωνίζεται σε μια θέση στην οποίαν η Ανόρθωση έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, μη μπορώντας να πάρει και τελικές πάσες και γκολ.

Ως προς το αγωνιστικό του στιλ, θυμίζει κάτι από Τόνι Κάλβο, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια ως παίκτης της Ανόρθωσης τη διετία 2012-2013, υπό τις οδηγίες του Ισραηλινού τεχνικού.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση