ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ο πήχης και οι «δυο»

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Οι επόμενες μέρες θα βρουν την Ανόρθωση να μπαίνει στα βαθιά της προετοιμασίας της στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, όπου βρίσκεται αμέσως μετά το φιλικό με τον ΠΑΟΚ. Στις 25/7 είναι το επόμενο και μέχρι τότε τα συμπεράσματα του φιλικού είναι σημαντικά.

Τέτοια ματς, απέναντι σε πιο έτοιμο, ποιοτικότερο και με μεγαλύτερες φιλοδοξίες αντίπαλο, μόνο καλό κάνουν ειδικά όταν δεν μετράνε και κάπου κιόλας. Για την Ανόρθωση ο αγώνας αυτός βοηθά στην προσγείωση των πάντων, ενώ η έκθεση των αδυναμιών μέσα στο Καλοκαίρι βοηθά πολύ περισσότερο από το μασκάρεμά τους.

Για παράδειγμα βλέπεις πως απέναντι σε Κρέσπο, Βαρέλα είναι πολύ πιο δύσκολο να συνεχιστεί το κρεσέντο του Καμαρά, πως πιο εύκολα εκτίθενται τα ανεβάσματα των μπακ με εξτρέμ σαν τον Μακ και γενικώς τα λάθη σου τα πληρώνεις τοις μετρητοίς.

Το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα ο ΠΑΟΚ απέχει από αυτό της Ανόρθωσης, αφού μιλάμε για ομάδα με συνεχή παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους  και ενίοτε προκρίνεται και στα νοκ άουτ. Η «Μεγάλη Κυρία» του ποδοσφαίρου μας πρέπει πρώτα να επιστρέψει στα κύπελλα Ευρώπης ως προς βήμα επαναφοράς της στην κανονικότητα και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα.

Πέραν όμως των αγωνιστικών συμπερασμάτων μιας ανέτοιμης ακόμα ομάδας, η περίπτωση του Πράνιτς που έπαιξε και βασικός είναι χαρακτηριστική,  είναι ακόμα και 1-2 κινήσεις που μένει να γίνουν.

Τον Κροάτη τον είδαμε αριστερό μπακ στην Τούμπα με την αναζήτηση για ένα ακόμα μέσο και ένα ακραίο επιθετικό να συνεχίζεται. Αν γίνουν και αυτές οι δυο κινήσεις, νοουμένου πως δε θα φύγει κανείς, κλείνει και η 15αδα των ξένων/κοινοτικών και ολοκληρώνεται ο βασικός σχεδιασμός.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X