ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μοναδικότητα του Αρτυματά

Μεγαλύτερη αξία και την αρχική εκτίμησή της φαίνεται να έχει η απόκτηση του Παναγιώτη Αρτυματά από πλευράς Ανόρθωσης και βάση του αγωνιστικού δείγματος στα φιλικά προετοιμασίας με Ολυμπιακό και Αλκή. Η «Μεγάλη Κυρία» βγήκε κερδισμένη στη μάχη απόσπασης της υπογραφής ενός από τους πιο υποσχόμενους νεαρούς Κύπριους κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που φαίνεται από το πάθος και τις κινήσεις του ποδοσφαιριστή στις δύο φορές που ο Ρόνι Λέβι του έδωσε φανέλα βασικού.

Τόσο την περασμένη Τετάρτη, όσο και το περασμένο Σάββατο, ο Αρτυματάς βρέθηκε στο πλευρό του Γκόρντον Σίλντεφλεντ, παρουσιάζοντας ψυχραιμία και ωριμότητα στον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού. Μάλιστα αν στην εξίσωση προστεθούν οι ακραίοι αμυντικοί Γιόσιπ Κβέσιτς και Ιβάν Μπανταλόφσκι, τότε ο Κύπριος αμυντικός ξεχωρίζει για την εκρητικότητά και την ταχύτητά του.

Κι αν απέναντι στον Ολυμπιακό η άμυνα των κυανολεύκων είχε ήσυχο απόγευμα, τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα με την Αλκή, δεινοπάθησε, δεχόμενη μάλιστα ένα μάλλον εύκολο γκολ με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Έχοντας να αντιμετωπίσει τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς της ομάδας της Ορόκλινης, η ανασταλτική συμπεριφορά πιάστηκε αδιάβαστη όσο κι αν ο Σίλντεφελντ έτρεξε για να καλύψει το κενό που δημιούργησε η προώθηση του αριστερού ακραίου αμυντικού.

Βάση των πιο πάνω και αν ο Ντουγκλάο δεν είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσθέσει ταχύτητα στην γραμμή μπροστά από τον Αριέλ Αρούς, τότε ενδεχομένως ο Παναγιώτης Αρτυματάς να ξεκινήσει τη χρονιά ακόμα και ως βασικός ή να χρησιμοποιηθεί σε… ειδικές αποστολές.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση