ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Και Καμαρά και Άλβες

Κυριάκος Τοφή

Κατά το πρώτο πέρασμά του από τον πάγκο της Ανόρθωσης, ο Ρόνι Λέβι τόλμησε να χρησιμοποιήσει έναν σχηματισμό με δύο επιθετικούς, ο οποίος εν τέλει αποτέλεσε ευχή και κατάρα για την διετία 2012-2013. Διαθέτοντας πανίσχυρα επιθετικά όπλα όπως τους Κάλβο, Λαβόρδε, Ινζχάγκι, Ρέζεκ, Οκκά και Ρονκάτο, ο Ισραηλινός τεχνικός λάνσαρε ένα σχηματισμό 4-4-2 ο οποίος βοήθησε την ομάδα να φτάσει σε υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας και να πραγματοποιήσει πορεία πρωταθλητισμού για περίπου είκοσι αγωνιστικές.

Βέβαια όταν το ντεφορμάρισμα και οι απουσίες λόγω τιμωριών και τραυματισμών, έκαναν την εμφάνισή του, η επιστροφή σε σχήμα με έναν επιθετικό ήταν προβληματική με αποτέλεσμα το φαινόμενο αυτό να προστεθεί σε ένα παζλ που έφερε την απώλεια του τίτλου. Περί τα τέλη της περσινής περιόδου, ο Λέβι δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει Καμπρέρα και Άλβες στην ίδια εντεκάδα, δείχνοντας μέρος των σκέψεών του για την ερχόμενη χρονιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο της δεύτερης φιλικής αναμέτρησης της περιόδου προετοιμασίας απέναντι στην Αλκή, ο τεχνικός των κυανολεύκων έριξε στη μάχη τους Καμαρά και Άλβες, μετατρέποντας το σχηματισμό σε 4-4-2 με τους Ράγιος και Καλό στα άκρα. Η ανταπόκριση ήταν αρκετά καλή με την πίεση στον αντίπαλο να καρποφορεί στο τέταρτο και τελευταίο γκολ της Ανόρθωσης, όταν ο Καμαρά τρύπωσε ανάμεσα σε δύο αντίπαλους και σκόραρε. Μάλιστα αν ο Βραζιλιάνος φορ της ομάδας της Αμμοχώστου ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια, τώρα θα γινόταν λόγος για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Αναμφίβολα η παρουσία δυο επιθετικών κορυφής στην εντεκάδα είναι ένα πλάνο που υπάρχει στο μυαλό του προπονητή της Ανόρθωσης, ωστόσο όχι σαν κάτι μόνιμο μιας και δεν υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις να υποστηρίξουν τυχόν απώλειες από τη γραμμή κρούσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X