ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με Λέβι αλλά και Ινζχάγκι

Τέσσερα και πλέον χρόνια πριν, Ανόρθωση και Ολυμπιακό τα είπαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Το σημερινό φιλικό της Ανόρθωσης με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, φέρνει στο μυαλό τον τελευταίο επίσημο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Στις 2 Φεβρουαρίου 2013, με τον Ρόνι Λέβι και τότε στον πάγκο, ο οποίος πραγματοποιούσε την πρώτη του θητεία στους κυανόλευκους της Αμμοχώστου, η Ανόρθωση υποδέχθηκε την ομάδα της Λευκωσίας σε μια περίοδο που πραγματοποιούσε πορεία πρωταθλητισμού.

Μάστρου, Ίλιτς, Κόλιν, Ντουάρτε, Κάλβο, Σκοπελίτης, Λαμπάν, Οχαγιόν Αβραάμ, Οκκάς και Ινζχάγκι είχαν πάρει φανέλα βασικού, με τους δύο τελευταίους να σκοράρουν μετά από 28 λεπτά αγώνα και να προϊδεάζουν για ένα ευχάριστο απόγευμα με το σκορ στο 2-0. Παρόλ' αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και με δράστην τον δαιμόνιο Ιταλό Μονακέλο, αρχικά ισοφάρισαν και εν τέλει έφεραν το παιχνίδι... τούμπα με το δείκτη του σκορ να βρίσκεται στο 2-3 στο 54ο λεπτό.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ξανά ο Ινζχάγκι με τον Ισραηλινό επιθετικό να βγάζει ασπροπρόσωπο τον συμπατριώτη του προπονητή και με δύο γκολ να φέρνει ξανά τα πάνω-κάτω, διαμορφώνοντας το 4-3 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ. Συντελέστηκε έτσι μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές ακόμα και στην ιστορία του Κυπριακού πρωταθλήματος, μετά από έναν αγώνα με πολλά γκολ και εναλλαγές συναισθημάτων.

Τέσσερα και πλέον χρόνια αργότερα, το μόνο που έμεινε να θυμίζει εκείνον τον αγώνα είναι ο προπονητής της Ανόρθωσης, Ρόνι Λέβι. Οι σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ από χρονιά σε χρονιά, πιστοποιούνται με κάθε αναδρομή στο παρελθόν, πόσο μάλλον την τελευταία φορά που η «Μεγάλη Κυρία» είχε τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και να παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X