ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ομιλία Μανώλη

Την ομιλία του προέδρου του σωματείου της Ανόρθωσης Χαράλαμπου Μανώλη στη γενική συνέλευση δημοσιεύσει η επίσημη ιστοσελίδα της Ανόρθωσης.

Αναλυτικά:

«Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στις 18:30 στην Αίθουσα Κυριάκος Θεοχάρους στο Αθλητικό Κέντρο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα η Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση όπως και η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το ενοποιημένο Καταστατικό του Συλλόγου.

Ακολούθησε η Ετήσια Γενική Συνέλευση, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προχώρησε σε λογοδοσία μπροστά από τα μέλη του ενώ παρουσίασε τις Οικονομικές Καταστάσεις για το 2016 όπως και την Έκθεση των Ελεγκτών του Συλλόγου. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Ακολουθούν η ομιλία του Προέδρου κ. Χαράλαμπου Μανώλη και οι Οικονομικές Καταστάσεις.

Ομιλία Προέδρου:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Όπως συνηθίζεται θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω μια σύντομη ανασκόπηση του έτους

To παρόν ΔΣ εξελέγη στις 4 Ιουλίου 2016, όπου μετά από μια δύσκολη περίοδο με αρκετές αναταραχές, προέκυψε ένα πολυσυλλεκτικό και ενωτικό Διοικητικό Συμβούλιο, με εξέχουσες προσωπικότητες του κοινωνικού, οικονομικού και αθλητικού φάσματος της Αμμοχώστου. Άνθρωποι που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στα κοινά του τόπου και τους οποίους ενώνει η άδολη αγάπη προς την Ανόρθωση. Στόχος του ΔΣ δεν ήταν η διαχείριση της ποδοσφαιρικής εταιρείας άλλα η ανάπτυξη των άλλων τμημάτων( πετόσφαιρας , φούτσαλ μπάσκετ), άλλα σαν σωματείο να αναβαθμίσουμε και την πολιτιστική επιτροπή ούτος ώστε να προωθήσουμε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ιστορία και το πνεύμα της ανορθώσεως, καθώς έχουμε υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες αυτού του ιστορικού σωματείου στις επόμενες γενιές.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο “Ένας Αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου” σε μια λαμπρή και συγκινητική εκδήλωση, στο Θέατρο του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Στην εκδήλωση, αναδείχθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου μας στους Αγώνες του Έθνους ενώ κύριοι ομιλητές ήταν ο Δρ Γιώργος Γεωργής και η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον κύριο Γιώργος Μελετίου εκ μέρους της συντακτικής ομάδας . στην εκδήλωση παρευρεθήκαν ο υπουργός άμυνας της Ελλάδας και ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν μεταθανάτια

ο Σχης Πεζικού Ανδρέας Μουζάκης, ως πρώτο πεσόντα Έλληνα αξιωματικό κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974, υπερασπιζόμενος την κατεχόμενη πόλη μας, την Αμμόχωστο. Στο πρόσωπο του Ανδρέα Μουζάκη τιμήθηκαν όλοι οι Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου.

και ο Δημήτρης (Μίμης) Πιερράκος, ως πρώτος προπονητής και ποδοσφαιριστής του Συλλόγου μας (1933-36), παλαιότερα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο αλβανικό μέτωπο.

Επίσης απονεμήθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση ο Χρυσός Φοίνικας του Συλλόγου μας, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ανόρθωσης, εις ένδειξη εκτίμησης και ευχαριστίας για τη διαχρονική συμπαράσταση του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του σωματείου μας με επικεφαλή τον υποφαινόμενο κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Στα πλαίσια της πολιτιστικής δραστηριότητας σαν πρόεδρος του σωματείου δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκληση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ Αθηνών να παραβρεθώ στην εκδήλωση που έγινε προς τιμή του αείμνηστου Αντώνη Παπαδόπουλου. Η εκδήλωση έγινε στο σπίτι της Κύπρου και ήταν άκρως συγκινητική, ξυπνώντας μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, υπενθυμίζοντας σε μας τους νεότερους, αξίες όπως η ανιδιοτέλεια, αγάπη προς την πατρίδα,. Αξίες που εγκλωβισμένοι καθώς είμαστε στην ρουτίνα τις καθημερινότητας προσπερνούμε παραμερίζοντας τες.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην σύσταση ενός ομίλου/ακαδημίας (δεν αποφασίστηκε ακόμη η ονομασία) που θα προαγάγει τις τέχνες και τα γράμματα. Η ιδέα αυτή προήρθε από επιφανείς ανορθωσιατες των γραμμάτων και των τεχνών και αγκαλιάστηκε από ΔΣ του συλλόγου. Είμαστε στα αρχικά σταδία, των επαφών με την ομάδα πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί και ευελπιστούμε ότι σύντομα αύτη η ιδέα θα πάρει σάρκα και οστά.

Πέραν των πολιτιστικών, ο σύλλογος είχε επιτυχίες σε όλα τα τμήματα.

Η ομάδα φουτσαλ για πρώτη φορά στην Ιστορία της κατέκτησε το πρωτάθλημα, κερδίζοντας στα τελικά την Ομόνοια. Μια διάκριση που πανηγυρίστηκε δεόντως από τον διψασμένο κόσμο της Ανόρθωσης. Το τμήμα φούτσαλ έδειξε ότι με ανιδιοτελή αγάπη προς αυτό που υπηρετείς, με αφοσίωση στον στόχο ανεξαρτήτως δυσκολιών και πρόσκαιρων αποτυχιών και φυσικά με συνετή οικονομική διαχείρισης, τελικά επιτυγχάνεις το ζητούμενο.
Επίσης η ομάδα U21 παρ’ όλο που είχε συσταθεί μόλις πριν ένα χρόνο κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η γυναικεία ομάδα πετόσφαιρας, έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλλου, που για μας είναι μια τεράστια επιτυχία. Με νεαρά κορίτσια, μόλις των 15 και 16 ετών, πάλεψαν απέναντι σε έμπειρες αθλήτριες, στην πλειοψηφία τους ξένες, και μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση άγγιξε το όνειρο στον τελικό. Μια ομάδα, που δείχνει ότι μπορούμε να επενδύσουμε και πως έχει μέλλον φτάνει να τύχει ικανοποιητικής στήριξης. Σχεδόν όλες οι ηλικίες των κοριτσιών μας και των 2 κλιμακίων (Λεμεσού/Λευκωσίας) πρωταγωνίστησαν στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Το βόλεϊ ανδρών πέρασε μια δύσκολη χρόνια λόγο οικονομικής περισυλλογής, όμως το πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι έφηβοι μας δίνει ελπίδα για το μέλλον και με την κατάλληλη στήριξη θεωρώ ότι από την νέα χρόνια μπορούμε να επανέλθουμε στην κορυφή.

Το τμήμα μπάσκετ όπως όλοι γνωρίζεται έχει συσταθεί μόλις πριν από 2 χρόνια, δίδοντας έμφαση στις ακαδημίες. Αυτή την στιγμή περηφανευόμαστε όλοι ότι έχουμε την μεγαλύτερη ακαδημία. Οι διακρίσεις άρχισαν να έρχονται δήλα, δήλα με πρώτη την κατάκτηση του πρωταθλήματος β’ κατηγορίας από τους εφήβους μας.
Στους άμεσους σχεδιασμούς του τμήματος είναι να αποκτήσει τις δίκες του γηπεδικες εγκαταστάσεις. Ευελπιστούμε ότι στα επόμενα 2/3 χρόνια θα ήμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στο κυπριακό μπάσκετ.

Από φέτος έχει παρθεί η απόφαση ότι τα κλιμάκια ακαδημιών ποδόσφαιρου για παιδιά κάτω των 12 χρόνων θα τεθούν κάτω από την εύθηνη του σωματείου.
Τα παιδιά μας ήδη μετρούν ένα πρωτάθλημα grassroots που μας το χάρισε η ομάδα του 2005 του κλιμακίου Λάρνακας.

Όλα τα ποιο πάνω έχουν επιτευχθεί σε μια περίοδο που είχε επισκιαστεί από την διοικητική κρίση της ποδοσφαιρικής εταιρείας που πρόεκυψε μετά την παραίτηση του μεγαλομετόχου και προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Χρήστου Πουλλαΐδη. Κατά την περίοδο αυτή το Δ.Σ. του συλλόγου επιφορτίστηκε το δύσκολο φορτίο της διαχείρισης μιας κατάστασης για την οποία δεν προοριζόταν.

Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, παρ’ όλες τις πιέσεις που είχαμε δεχτεί σαν Δ.Σ. από διάφορες κατευθύνσεις, δόθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα ο χρόνος και τρόπος να αναπνεύσει, αφού αν θυμάστε βρισκόταν στα τελευταία σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα και υπήρχε σε αρκετούς η έντονη ανησυχία ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Τα ελάχιστα εισοδήματα που είχαμε στην διάθεση μας διατέθηκαν με φειδώ, και έτσι μπορέσαμε να διατηρήσουμε την ποδοσφαιρική ομάδα στην ζωή ,παραμένοντας συνεπείς(όσον γινόταν) στις υποχρεώσεις τις αμάδας και παράλληλα προετοιμάσαμε το έδαφος για ομαλή διαδοχή στο Δ.Σ. της Εταιρείας. Εκεί, όπου η έλευση του Ανδρέα Παντελή έφερε ηρεμία και αποκατέστησε τις ισορροπίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ. για την ανιδιοτελή πρόσφορα τους στον σύλλογο άλλα και την θέληση που επέδειξαν κατά την διάρκεια της διοικητικής κρίσης. Επίσης θέλω να δώσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους εσάς που με την στήριξη σας σε μας και την αρωγή σας συμβάλετε να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις που ενδεχομένως θα κρίνουν το μέλλον του οικοδομήματος της Ανόρθωσις.
Ευελπιστώ ότι δεν θα ξαναπεράσουμε παρόμοιες καταστάσεις και ότι ο πρόεδρος και τα μέλη του νέου ΔΣ της εταιρείας με σωφροσύνη και μέσα στα επιτρεπτά οικονομικά πλαίσια θα κτίσουν την νέα Ανόρθωση, επαναφέροντας την ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού».

Σας ευχαριστώ.
Χαράλαμπος Μανώλη
Πρόεδρος Σωματείου Ανόρθωσις Αμμοχώστου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση