ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Έρχονται ανακοινώσεις...»

Ο αντιπρόεδος της ποδοσφαιρικής εταιρίας της Ανόρθωσης δρ Κυριακός Γιάγκου μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» του ΣΠΟΡ FM Κύπρου για την πορεία του προγραμματισμού της ομάδας, τα τηλεοπτικά, αλλά και για τις συνομιλίες με την ΚΟΠ για τα οικονομικά των σωματείων.

Αναλυτικά τι είπε στους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου:

 Για την προσπάθεια ενίσχυσης: «Ο προγραμματισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έρχονται ανακοινώσεις. Υπάρχει μια διαδικασία επανελέγχου και επανελέγχου κάυε πρότασης συνεχόμενα στα γραφεία.Μπορεί αυτό να δίνει την αίσθηση μιας καθυστέρησης, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αξιολογούνται δεκάδες ονόματα στα γραφεία από τον πρόεδρο και τον προπονητή και το ευελπιστούμε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο με την έναρξη της προετοιμασίας. Ποδοσφαιριστές που έχουν αξιολογηθεί θετικά τους στέλνονται προτάσεις συνεργασίας και περιμένουμε τις απαντήσεις. Έχουμε στείλει συμβόλαια σε κάποιους Ισπανούς αμυντικούς και όλο αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Είμαστε σε αναμονή. Μέσα στο Σαββατοκυρίακο ή αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε ανακοινώσεις.»

Για τα εμπόδια που συνάντησαν: «Άτομα χωρίς συμφέρον παρενέβησαν για να χαλάσουν μια μεταγραφή. Πλέον, φυλάγουμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά.»

Για το μπάτζετ της ομάδας: «Πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση της ποδοσφαιρικής αξίας κάθε πρότασης, αλλά και τι χρήματα μπορούμε να δώσουμε. Είναι δύσκολο να βρούμε την ποιότητα που θέλουμε με τα λεφτά που δίνουμε. Κάνουμε ενδελεχή έλεγχο για να ελαχιστοποιήσουμε το ποσοστό αποτυχίας. Πέρα από τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό που δεν είναι αυξημένος, έχουμε ένα άλλο για συμβόλαια παικτών που δεν θέλουμε να μείνουν στο ρόστερ. Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι σε ποδοσφαιριστές, απόρροια του κάκιστου προϋπολογισμού που έγινε πέρσι.»

Για την βοήθεια προς τα σωματεία από το κράτος: «Τα σωματεία είναι οι μεγάλοι αιμοδότες του κυπριακού αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο συντηρεί το μεγαλύτερο κομμάτι του αθλητισμού. Τα σωματεία δείχνουν συνέπεια σε μια δύσκολη εποχή. Πρέπει να υπάρχει μια σχέση αλληλοκατανόησης και συνεργασίας για να μπορούν να συνεχίσουν τα σωματεία να προσφέρουν. Τα σωματεία δικαιούνται και αξίζουν βοήθειας.»

Για τα προσφυγικά σωματεία: «Η Ανόρθωση ηγείται των προσφυγικών σωματείων. Είχαμε πάμπολλες συναντήσεις με παράγοντες. Έχει δοθεί κάποια ενίσχυση στα σωματεία και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο αυτών των σωματείων. Επιτελούν ρόλο μνήμης και του πόθου για επιστροφή.»

Για τους στόχους της ομάδας: «Αυτή είναι η μεγάλη μας επιθυμία να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με αυτό τον προϋπολογισμό. Μπορούμε να υποσχεθούμε καλή ομάδα, με καλό ποδόσφαιρο και μίνιμουμ στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε.»

Για τα τηλεοπτικά: «Έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί η συμφωνία μας με την ΣΥΤΑ για την επόμενη τριετία το λιγότερο. Δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα μ’ αυτό το θέμα.»

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση