ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αλκή: Το «μάτι» του Σάββα Δαμιανού

Η σωστή στελέχωση της ομάδας ήταν δικό του έργο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Σπουδαία εμφάνιση από την Αλκή και τεράστια εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΠάφου με σκορ 3-0. Νίκη που ήταν η τρίτη συνεχόμενη στην τελική φάση (κέρδισε και Ερμή, Ολυμπιακό με 1-0 και 3-1 αντίστοιχα) και η συγκομιδή έφθασε στους 32 βαθμούς. Δώδεκα είναι τώρα οι βαθμοί της διαφοράς από τον δωδέκατο στη βαθμολογία Ολυμπιακό

Η «κυανέρυθρη» ομάδα έδειξε για μια ακόμη φορά τις δυνατότητες της και νοιώθει σχεδόν σίγουρη για την υλοποίηση του στόχου που ήταν η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Όλοι οι γνωστοί συντελεστές, (διοίκηση ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία), έχουν συμβολή στην εικόνα της φετινής Αλκής που είναι αλήθεια ότι σε αριθμό αγώνων, έφτασε σε ψηλό επίπεδο απόδοσης κυρίως όσον αφορά την κεντροεπιθετικη της λειτουργία. Η ποιότητα και η ταχύτητα των παικτών στο χώρο, ήταν στοιχεία καθοριστικά στη συντέλεση τέτοιων εμφανίσεων.

Υπάρχει όμως και ένας τομέας της φετινής παρουσίας της Αλκής που αξίζει περεταίρω μνείας. Αυτός ο τομέας είναι η ικανότητα του Σάββα Δαμιανού να επιλέγει ποδοσφαιριστές.  Ο Κύπριος προπονητής, εργάστηκε μελετημένα και αποδοτικά κατά τις μετεγγραφικές περιόδους και έφερε, (με χαμηλό μπάτζετ εννοείται), στην ομάδα ποδοσφαιριστές που συνέβαλαν στη δημιουργία ενός συνόλου δυνατοτήτων.

Η αναφορά σε ονόματα, (σε παρένθεση οι συμμετοχές και τα γκολ), είναι ενδεικτική των πιο πάνω: Φαμπρίτσιο (25-17), Χαμντί Μπιλάλ (23-1), Ντίλαν Ντουβεντρού (28-2), Αμπντελάι Ντιακιτέ (27-3), Τζιλ Εγκομό (18), Σαφίκ Ντιγκρουζιά (24-2),Τζιόφρι Μαλφλουρί (7-4), Παναγιώτης Φραγκέσκου (23-1).

Όλοι αυτοί ήλθαν φέτος εκτός από τον Ντουβεντρού που ήταν και πέρυσι. Μια και αναφερόμαστε στο πέρυσι, θυμίζουμε ότι ο βασικός κήπερ Κυριάκος Στρατηλάτης ήταν και πάλι επιλογή του Σάββα Δαμιανού.
.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

ΑΛΚΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X