ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Ορόκλινη πανηγυρίζει

24sports team

info@24sports.com.cy

Η Αλκή Ορόκλινη πανηγυρίζει από σήμερα την άνοδο της στην Α’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η σημαντική στιγμή που άλλαξε την ιστορία της ομάδας ήρθε το 2014 όταν από Ομόνοια Ορόκλινης μετονομαζόταν σε Αλκή Ορόκλινη. Τότε ο επιχειρηματίας, Άντης Λόππας αναλάμβανε την προεδρία της ομάδας με όνειρό να την ανεβάσει στα σαλόνια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα χωρίς να χαθεί ούτε και μία σεζόν και έτσι από τον επόμενο Αύγουστο θα παρακολουθούμε την Αλκή στην Α’ κατηγορία.

Για να δούμε όμως πως η Αλκή Ορόκλινη έφθασε σε αυτό το ομολογουμένως σπουδαίο επίτευγμα. Όλα ξεκινούν την σεζόν 2014/15 όταν πλέον η ομάδας της Λάρνακας κάνει νέο ξεκίνημα. Η Αλκή πετυχαίνει 20 νίκες 3 ισοπαλίες και τρείς ήττες και με 63 βαθμούς και 64 γκολ υπέρ και 17 κατά, κατακτά το πρωτάθλημα της Δ’ Κατηγορίας.

Ακολουθεί η σεζόν 2015/16 με τον στόχο για την Αλκή να είναι ο ίδιος δηλαδή η άνοδος στην Β’ Κατηγορία. Η ομάδα της Ορόκλινης πετυχαίνει τον στόχο της ωστόσο χάνει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία. Η Αλκή πετυχαίνει 21 νίκες 4 ισοπαλίες και 3 ήττες μαζεύοντας 67 βαθμούς πετυχαίνοντας 62 γκολ και δέχθηκε 25. Ο Ακρίτας Χλώρακας είχε μαζέψει ακριβώς τους ίδιους βαθμούς ωστόσο στην ισοβαθμία κατάκτησε το πρωτάθλημα.

Ερχόμαστε στη φετινή σεζόν, η Αλκή με την πορεία της δείχνει ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό της κατηγορίας. Η ομάδα της Ορόκλινης είχε παραμείνει χωρίς ήττα εδώ και πολύ καιρό ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το αήττητο. Σήμερα, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο έχοντας 56 βαθμούς. Η ομάδα της Λάρνακας έχει 18 νίκες 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα ενώ έχει πετύχει 47 γκολ και έχει δεχθεί μόνο 8.

Το όνειρο λοιπόν των φίλων της Αλκής έγινε πραγματικότητα και θέλουν πλέον να συνεχίσουν να ονειρεύονται. Όταν κατακτήσει η Αλκή το πρωτάθλημα τότε θα θέσουν και τον στόχο της παραμονής στην Α’ Κατηγορία για την επόμενη σεζόν.

ΑΛΚΗ: Τελευταία Ενημέρωση